Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sektör Devi Web3 Fonu Beklentilerini Yarı Yarıya Düşürdü: Yeni Hedef 1 Milyar Dolar

Hong Kong merkezli Web3 oyun geliştiricisi ve yazılım devi Animoca Brands, web3 ve metaverse fonu için 2 milyar dolarlık yatırım beklentisini piyasa koşulları nedeniyle yarıya düşürdü.

Bloomberg’in haberine göre Animoca Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Yat Siu Twitter Space yayınında yaptığı bir açıklamada, web3 ve metaverse fonu için yatırım beklentilerini yarı yarıya düşürdüklerini açıkladı. Siu, Animoca için 2023’ün ilk çeyreğinde yaklaşık 1 milyar dolar toplamayı hedeflediklerini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda söz konusu fon için 2 milyar dolar yatırım beklentisinde bulunan şirketin, mevcut ayı piyasası koşulları nedeniyle beklentisini yarı yarıya düşürdüğü tahmin ediliyor.

Siu ayrıca Animoca’nın portföyündeki yaklaşık bir düzine girişimin FTX iflasından etkilendiğini ifade etti. Siu konuşmasının devamında, ilk hedeflerinin 2023 yılının birinci çeyreğini başarılı bir şekilde tamamlamak olduğunu sözlerine ekledi:

Hedef 1. çeyrek ve sonra ne olacağını göreceğiz. Zorlu bir piyasa olduğunu söylemek doğru olur. Ancak oldukça fazla ilgi var.

Animoca’nın yatırım yaptığı projeler arasında The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Dapper (DAPP), Flow (FLOW), GreaseMonkeyGames, CryptoGames, Infura, ImmutableX (IMX), Bondly (BOND) ve SafePal (SFP) gibi sektörün önemli isimleri yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!