Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Animoca Brands’den 2 Milyar Dolarlık Fon: Hangi Altcoinlere Yatırım Yapmıştı

Web3 oyun geliştiricisi ve yazılım devi Animoca Brands, sektörü desteklemek için 2 milyar dolarlık metaverse fonu oluşturmayı planlıyor.

Japon medya kanalı NikkieAsia’nın haberine göre Animoca Brands, metaverse şirketlerine yatırım yapmak için 2 milyar dolarlık bir fon başlatmayı planlıyor. Şirketin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Yat Siu tarafından yapılan açıklamada web3, metaverse ve NFT sektörünü desteklemek ve yatırım yaparak daha iyi bir noktaya taşımak amacıyla oluşturulacak Animoca Capital isimli fonun ilk yatırımını gelecek yıl yapacağı ifade edildi.

Animoca’nın şimdiye kadar The Sandbox başta olmak üzere birçok kripto ve metaverse projesini desteklediği biliniyor. Şirket, sadece 2022’nin ilk yarısında 60 şirkete yatırım yaparak bu alandaki toplam yatırım sayısını 340‘a ulaştırmış oldu.

Şirketin yatırım yaptığı projeler arasında The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Dapper (DAPP), Flow (FLOW), GreaseMonkeyGames, CryptoGames, Infura, ImmutableX (IMX), Bondly (BOND) ve SafePal (SFP) gibi sektörün önemli isimleri yer alıyor.

Animoca Brands’in yönetim kurulu başkanı Yat Siu ayrıca ApeCoin (APE) DAO’nun yönetim kurulunda bulunuyor. Aktarılan bilgilere göre ApeCoin’in aynı zamanda Animoca’nın popüler oyunu Benji Bananas‘da da işlev göstermesi planlanıyor.

Öte yandan Animoca’nın 2022 yılının başında topladığı fonlar ile birlikte  5 milyar doları aşkın değerlemeye ulaştığı aktarılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!