Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi’de Kurumsal Ayrılık: Bir Kripto Para Borsası Tüm Fonlarını Çekti! Neler Oluyor?

Algoritmik botlar aracılığıyla ticaret imkanı sunan kripto para borsası Pionex, dünyanın en büyük kripto para borsalarından Huobi’tüm piyasa yapıcı fonlarını çektiğini duyurdu.

Pionex CEO’su Dave Yeh 5 Ocak tarihinde platformun resmi Facebook sayfası üzerinden yayınlanan duyuruda, Huobi‘nin son zamanlarda kademeli olarak düşen ticaret hacimlerini gerekçe göstererek Pionex’in borsa üzerinde faaliyet gösteren piyasa yapıcı fonlarının geri çekilmesine karar verildiğini bildirdi.

Asya merkezli Pionex, 2019 yılında Binance ve Huobi’nin ticari derinliğine güvenilerek yatırımcılara yüksek kaliteli yatırım deneyimi ve algoritmik ticaret hizmeti sağlamak amacıyla kuruldu. Ancak Pionex güvenlik ekibi, Huobi’deki ticari derinliğin son zamanlarda kademeli olarak azalması nedeniyle müşterilerin finansal güvenliklerini sürdürmek adına borsadaki piyasa yapıcı fonları kademeli olarak azalttı.

Şirket, güvenlik ekibinin kullanıcı deneyimini ve kazanç istikrarını sağlamak adına sürekli kendilerini geliştirdiğini ve ticaret derinliğini artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Uzmanlar algoritmik ticaret araçlarının yüksek hacime ihtiyaç duyacağının ve sığ piyasalarda oldukça tehlikeli işlemler yapabileceğinin altını çizerek Pionex’in kararını doğru bulduklarını dile getirdi.

Yakın zamanda sosyal medyada ve finans çevrelerinde küçük ve orta ölçekli birçok özel yatırım fonunun Huobi’den benzer sebeplerle ayrıldığına dair söylentiler dolaşıyor. Bazı bireysel yatırımcıların da düşük ticaret hacmi nedeniyle fiyat kaymalarına maruz kaldığı da yayılan iddialar arasında bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!