Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius Davasında Emsal Niteliğinde Karar: Earn Varlıkları Müşterilerin Değil Şirketin

İflas eden Celsius Network’ün devam eden davasında, “Earn” programındaki varlıkların müşterilere değil şirkete ait olduğuna karar verildi.

ABD New York Güney Bölgesi iflas hakimi Yargıç Martin Glenn tarafından verilen bir mahkeme kararında, Celsius’un Earn programındaki varlıkların şirkete ait olduğu ve müşterilerine söz hakkı bulunmadığı belirtildi.

Yargıç Glenn önceki duruşmalarda da sözlü olarak platformda bulunan 44 milyon dolarlık kripto paranın Celsius müşterilerine iade edilmesi gerektiğini belirtmişti.

12 Haziran günü platformdan para çekme işlemlerini kapatan ve iflas mahkemesine başvuran Celsius’un en tartışmalı varlıkları arasında Earn programında bulunan varlıklar yer alıyordu. Celsius’un  Earn programında, Temmuz 2022 itibariyle çeşitli kripto para birimlerine dağıtılmış şekilde 23 milyon doları stablecoin olmak üzere yaklaşık 4,2 milyar dolar bulunuyordu.

Habere konu olan kararı Celsius’un “Açık Kullanım Koşullarına” dayandıran Yargıç Glenn, Earn hesabına yatırılan varlıkların Celsius’un mülkü haline geldiğini ifade etti:

Earn programındaki varlıklar şirkete aittir. Şirket ayrıca buradaki stablecoinlerin olağan iş akışı harcamaları için de satarak kullanabilir.

Öte yandan Yargıç Glenn’in verdiği bu karar önümüzdeki süreçte benzer mahkemeler için emsal niteliği taşıyabilir. ABD merkezli kripto para borsası Gemini de Celsius ile benzer bir şekilde likidite sorunu yaşamış ve ardından “Earn” programının para çekme işlemlerini durdurduğunu açıklamıştı. Yaşanan bu Genesis kaynaklı likidite sıkıntısı sonrası Gemini ve Genesis’in çatı şirketi Digital Currency Group (DCG) arasında gerilim tırmanırken konunun davaya taşınması durumunda Celsius aleyhine verilen kararın emsal olacağı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!