Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

53 Milyar Dolarlık Kredi Devi CIMB, Ripple’a Katıldı ve XRP Yükselişe Geçti!

15 Kasım tarihinde Bloomberg kaynağının aktardığı habere göre, Malezya menşeli kredi ve teminat devi CIMB Group Holdings BHD, Ripple’ın bir çok ürününü barındıran sınır ötesi ödeme platformu RippleNet‘e katılan en güncel isim oldu.

53.5 milyar dolarlık piyasa hacmine sahip olan endüstri devi, kendi ”SpeedSend” isimli havale hizmeti için, sınır ötesi ödemeler yapmak adına üretilen XCurrent ürününden faydalanacak. Bloomberg’in aktardığına göre CIMB’in platformu özellikle Filipinler, Vietnam ve Tayland olmak üzere Güney Asya piyasalarına odaklanmış durumda.

Ripple özellikle son bir kaç aydır, küresel para transfer devi SWIFT‘in bir adım önüne geçmeye başladı ve hız kesmeden yeni anlaşmalara imza atmaya devam ediyor. SWIFT’in internet sayfasındaki verilere göre, platform şu an 200 ülkede 11.000 müşteriye sahip. Özellikle geçtiğimiz haftalarda Ripple’ın SWIFT ile ortaklık imzalayacağı dedikoduları piyasada dolaşmaya başlamıştı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse bu hafta düzenlenen Singapur Fintech 2018 etkinliğinde Bloomberg’e verdiği demeçte, olası SWIFT ortaklığı dedikodularına cevap vermişti:

”Swift’e bankalar sahip olurken, Ripple burada bankalara yardımcı olmak için var […] Burada günlük bazda yaptığımız şey aslında SWIFT’i geçmekte. Şimdiden 100’ün üzerinde banka ile anlaşma imzaladık ve SWIFT kullanan dünyanın en büyük bazı bankaları artık Ripple’ın teknolojisini kullanmaya başladı.”

Bloomberg, Dünya Bankasından alınan verilere göre küresel havale piyasasının bu yıl içerisinde 642 milyar dolara yükseleceğini ve 2017 yılına kıyasla %5 artış göstereceğini vurgulamakta. Böyle bir piyasa aslında hem Ripple, hem SWIFT hem de diğer platformlar için oldukça besleyici bir duruma sahip.

Bu esnada bütün piyasa kan ağlarken yaşanan olumlu habere tepki gösteren XRP, basın saatine göre %3,40’lık yükseliş yaşamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment