Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sberbank CEO’su: Blockchain Bir, İki Yıl Sonra Endüstriyel Amaçlarla Kullanılacak

Rusya‘daki devlet bankalarından Sberbank’ın yöneticisi, Blockchain teknolojisinin geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Yerel haber kaynaklarından TASS’ın haberine göre bankanın CEO’su Herman Gref, Blockchain’in önümüzdeki bir, iki yıl içerisinde geniş kitlelere yayılacağını düşünüyor.

Bu hafta gazetecilere bazı demeçler veren Sberbank CEO’su Herman Gref, Blockchain teknolojisinin çeşitli sektörlerde yer edinmeye başladığını belirterek şöyle ekledi:

“Blockchain heyecanı artık bitmiş durumda ve bu teknoloji artık endüstriyel girişim sürecine giriş yapıyor. Önümüzdeki bir, iki yıl içerisinde endüstriyel amaçlarla kullanılabilir.”

Gref, bu teknolojinin henüz ticari amaçlarla kullanılamayacağına inanıyor. Gref’e göre Blockchain’in hala birbirinden farklı eksiklikleri var ve bu teknoloji hala tam anlamıyla gelişmiş sayılmaz.

Gref bundan çok da uzun olmayan bir süre önce yine Blockchain’in popülerliğiyle ilgili bazı yorumlar yaptı. Gref, bu ayın başlarında yaptığı açıklamalarda Blockchain’in önümüzdeki üç, beş yıl içerisinde tamamen hazır hale geleceğini belirtti ancak tam olarak hangi sektörlerde kullanılacağını söylemedi.

Türkiye’nin önde gelen bankalarından DenizBank’ın üst şirketi olan Sberbank, birkaç farklı Blockchain projesinde aktif rol oynuyor. Banka ayrıca Rusya’daki diğer bankalarla da bu konuda işbirliği yapıyor.

Sberbank ayrıca geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Blockchain’i kullanarak belge saklayabilmek ve veri aktarabilmek için yine Rusya’daki Anti-Tekel Servisi ile işbirliği yapmaya başladı.

Sberbank bunların yanı sıra kripto para tabanlı yatırım olanaklarını test etmek için Alfa Bank ile ortaklaşa çalışmaya başladı. Sberbank, devlete bağlı enerji şirketlerinden Rosseti’ye de Blockchain alanında danışmanlık veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment