Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Circle’ın Yeni Sabitkoini Olan USDC’yi Listelemeye Başlayacak

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance, bu hafta içerisinde Circle’ın yeni sabitkoini USD Coin’i (USDC) listelemeye başlayacağını duyurdu.

Binance’ten USDC Desteği

Binance, bugün erken saatlerde bir duyuru yayınlayarak Circle’ın ABD Doları ile sabitlenen yeni koinine destek sağlayacağını belirtti. Binance, başlangıç aşamasında USDC için yalnızca Binance Coin (BNB) ve Bitcoin (BTC) üzerinden parite sağlayacak. Şirket, yayınladığı duyuruda ayrıca kullanıcıların şimdiden USDC için para yatırmaya başlayabileceklerini vurguladı.

CoinDesk tarafından yapılan habere göre Circle her ne kadar bu durumla ilgili resmi bir duyuru yapmamış olsa da USDC’nin Binance’te listeleneceği haberini doğruladı.

Circle, USDC’yi geçtiğimiz ay içerisinde kullanıma sundu. Şirket, USDC hakkında yaptığı açıklamalarda bu projenin ABD Doları’nı tokenlaştırmak ve para aktarma işlemlerini kolaylaştırmak için geliştirildiğini belirtti. Şirket, USDC’yi geliştirirken CENTRE konsorsiyumundan da destek aldı.

Binance’in CFO’su Wei Zhou bundan kısa bir süre önce platforma yeni koinlerin ekleneceğine dair bir açıklama yaptı. Zhou’nun bu açıklamasından sonra da USDC’nin platforma ekleneceği haberi geldi.

Binance, aldığı bu kararla birlikte platformuna toplamda dört adet sabitkoin eklemiş oldu: USDC, Tether (USDT), Paxos Standard (PAX) ve TrueUSD (TUSD).

ABD merkezli kripto para borsalarından Coinbase de geçtiğimiz ay USDC’yi platforma ekleyeceğine dair bir duyuru yayınladı. Coinbase aynı zamanda tıpkı Circle gibi CENTRE konsorsiyumunun kurucu üyelerinden biri.

Güney Kore merkezli Korbit ve Japonya merkezli Liquid gibi kripto para borsaları da USDC’yi desteklemeye başlayacaklarını açıkladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment