Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKCoin’den Arjantin Vatandaşlarına Müjde: Arjantin Pezosu’na Destek Geliyor

Hong Kong merkezli kripto para borsalarından OKCoin, Güney Amerika ülkelerinden Arjantin’deki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Şirket, Arjantin’deki müşterilere daha iyi hizmet sunabilmek için platformunda artık Arjantin Pezosu’nu da desteklemeye başlayacak. Böylece Arjantin’deki vatandaşlar kendi para birimlerini kullanarak pek çok farklı kripto para üzerinden alım-satım yapabilecekler.

OKCoin, bu yeni gelişme hakkında yayınladığı duyuruda Güney Amerika’daki yatırımcıların kripto para piyasasıyla epey yakından ilgilendiklerini belirtti. OKCoin’in duyurusuna göre Güney Amerika’da banka hesabı olan insan sayısı, akıllı telefonu olan insan sayısından çok daha az ve vatandaşların ciddi bir kısmı kripto para yatırımıyla ilgileniyor.

Güney Amerika ve Kripto Para

Kripto para sektöründe Güney Amerika dendiği zaman insanların aklına gelen ilk ülkelerden biri Venezuela oluyor. Son yıllarda yaşadığı çeşitli ekonomik sorunlar sebebiyle oldukça zorlu bir süreçten geçen Venezuela, bundan bir süre önce kendi dijital parasını oluşturdu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yerel para biriminin çok ciddi oranda değer kaybetmesinden sonra Petro adı altında yeni bir dijital para oluşturulmasına karar verdi. edinebilirsiniz. Ülkenin aldığı en güncel kararlardan biri, Venezuela’daki pasaport ücretlerinin artık Petro ile ödenmesini zorunlu hale getirmekti. Koin Bülteni üzerinden paylaştığımız haberlerde Petro ile ilgili çeşitli bilgiler edinebilirsiniz.

Venezuela’daki vatandaşlar kripto para sektörüyle oldukça yakından ilgilenirken Şili‘deki kripto para sektörü için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Şili’deki bankalar birkaç ay önce yerel kripto para borsalarına hizmet vermeyi bıraktı ve bu da ülkedeki kripto para sektörünü oldukça olumsuz etkiledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment