Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Yetkilisi: Bitcoin, 2008’deki Kriz Yüzünden Ortaya Çıktı

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, Bitcoin hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Coeure, Bitcoin’in 2008 yılında yaşanan ve neredeyse tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin “kötü bir sonucu” olduğunu belirtti.

Coeure, Basel’deki Bank for International Settlements’a (BIS) giderek bazı açıklamalar yaptı. BIS Genel Müdürü Augustin Castens da bundan önce kripto paralar hakkında olumsuz yorumlarda bulundu. Castens, Bitcoin’in hem bir finans balonu hem de bir saadet zinciri olduğunu düşünüyor.

Coeure, Castens’ın yorumlarına da atıfta bulunarak Bitcoin’in ortaya çıkışı hakkında bazı açıklamalar yaptı. Coeure, 2008 yılında Lehman Brothers’ın çöküşüyle başlayan kriz ve Bitcoin’in ortaya çıkışı hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bitcoin’in kurucusu Satoshi, Bitcoin’deki ilk bloğun içine Lehman Brothers’ın çöküşüyle ilgili yazılmış bir gazete başlığını sıkıştırdı. Bitcoin bir çok açıdan bu ekonomik krizin kötü bir sonucudur.”

Coeure, günümüz dünyasındaki pek çok kuruluşun kripto paralar ve Blockchain hakkında birbirinden farklı araştırmalar yürüttüğünü, bazı bankaların merkez bankası destekli dijital para (MBDP) projelerini dahi incelediğini belirtti. Ancak Coeure, bu konuda çeşitli araştırmalar yapılıyor olsa bile önümüzdeki on yıl içerisinde MBDP alanında somut bir adım atılmayacağı görüşünde.

Avrupa Merkez Bankası’nın yetkili isimlerinden olan Coeure’ün düşünceleri, Uluslararası Para Fonu’nun yöneticisi olan Christine Lagarde’ın düşünceleriyle çelişiyor. Geçtiğimiz gün paylaştığımız haberde Lagarde’ın olası bir MBDP projesi hakkındaki görüşlerini aktardık. Lagarde’a göre uluslararası camia bu konuyu ciddi bir şekilde incelemeye almalı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment