Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Çok Beklenen Bitcoin Cash Hard Fork’u Tamamlandı!

Bitcoin Cash‘in hard fork kodu uzun bir bekleyişten sonra aktif edildi.

İki tarafı da oldukça çekişmeli geçen tartışma, bir karar birliğine varılmaması üzerine hard fork’a ve ağ bölünmesine kadar gitti ve piyasayı da beraberinde getirdi. Ancak şu an için hangi bölünme sonrası ağın daha egemen olacağı veya iki ağın da aynı anda devam edip etmeyeceğini söylemek için oldukça erken.

Bitcoin Cash madencileri arasındaki en son ”müşterek” blok, SVPool tarafından kazılan 556,766 numaralı blok oldu. Basın saatine ve Coin.Dance sitesinin verilerine göre, Bitcoin ABC ekibini destekleyen  ve Roger Ver‘in yönettiği Bitcoin.com, fork sonrası ilk bloğu kazdı ve iki ağın birbirinden ayrıldığını gösterdi.

Konuyu tekrar özetlemek gerekirse, Bitcoin ABC ekibinin getirmeyi planladığı güncelleme, blok kapasitesini arttırmak adına işlemlerin yeniden yapılandırılması ve kripto para birimleri arasında iş birliğini desteklemek adına ek bir kod eklenmesi gibi bir kaç adet teknik güncelleme içermekteydi.

Craig Wright önderliğindeki diğer ekibin istediği ”Bitcoin, Satoshi’nin Vizyonu” veya Bitcoin SV isimli karşıt uygulama ise, söz konusu yenilikleri reddedip, orijinal Bitcoin protokolündeki kodu kullanmayı ve blok boyutunu 32 MB’tan 128 MB’a arttırmayı talep etmekte.

Saat 21:15’i gösterirken Bitcoin ABC ekibi yeni bir blok daha kazdı ve 18,626 işlem içeren blok ile Bitcoin SV’nin önüne geçti. Craig Wright özellikle 14 Kasım tarihinde yaptığı tehdit ile, hash gücünü BCH’ye geçirmek isteyen BTC madencilerine seslenmiş ve lider kripto para biriminin değerini 1.000 dolara düşürmekle piyasaya korku salmıştı.

Görünüşe göre işler en azından şu an için Craig Wright’ın istediği gibi gitmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment