Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fundstrat Analisti: Bitcoin’in Toparlanması, ‘Aylar Olmasa da Haftalar Sürecek”

15 Ekim tarihinde Bloomberg kaynağının aktardığı habere göre, Fundstrat Global Advisors platformunun önde gelen analistlerinden Rob Sluymer, Bitcoin’in çöküşünden kaynaklı ”teknik hasarın” tamiri için, ”aylar olmasa  bile haftalar” gerekeceğini düşünmekte.

Rob Sluymer, 14 Kasım tarihinde müşterilerine yolladığı bir notta, Bitcoin‘in yaşadığı çöküşün kripto para piyasalarını ”aşırı derecede oversold” bölgesine soktuğunu ve ”daha uzun vadeli teknik indikatörlerin de” çok olumlu olmadığını vurguladı. Sluymer, Bitcoin’in ”aylarca sürebilecek bir ralliyi” destekleyebileceğini ancak bunun olması için öncelikle bu hafta yaşanan ”önemli” hasarın tamir edilmesi gerektiğini ifade etti.

”Bu haftanın çöküşü, aylarca sürecek bir ralliyi desteklemek için yeterli bir fiyat ‘yapısı’ oluşturmadan önce gerekli olan onarım için, aylar olmasa bile haftalarca sürecek önemli teknik hasarlar doğurdu. ”

Piyasa hacmine göre dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, dün 5.600 hatta bazı borsalarda 5.500 dolar seviyelerine kadar geriledi ki bu 2018 yılının en düşük seviyesi konumunda.

eWarrant Japan Securities K.K firmasında çalışan bir trader olan Soichiro Tsutsumi, Bloomberg kaynağının aktardığı habere göre 6.000 dolar hattının kaybedilmesinin endüstri oyuncuları için ”tehlikeli bir sinyal” olduğunu ve bunun özellikle müşteri havuzuna bağlı işletme modelleri için diken üstü bir durum yarattığını aktardı.

Dün yaşanan kripto para piyasası çöküşü, aynı zamanda kripto paralarla bağlantılı geleneksel firmaların hisselerinde de ciddi düşüş yarattı. Japon menşeli SBI Holdings, Monex Group, Bloomberg’in aktardığına göre Tokyo borsasında %2 civarında düşüş yaşadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment