Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6.6 Milyon Liralık Bitcoin’ini Kaybeden Adam, İki Gencin Ailelerine Dava Açtı

2018 yılında yaklaşık 6.6 milyon liralık Bitcoin’ini kaybeden Andrew Schober, o tarihten beri yaptığı soruşturmalar sonucunda Bitcoinlerini çaldığından şüphelendiği iki gencin ebeveynlerine karşı dava açtı.

  • Andrew Schober, Ocak 2018’de Reddit’te paylaşılmış bir bağlantıya tıklayıp bir kripto para cüzdanı gibi görünen ama aslında kötü amaçlı bir yazılım olan Electrum Atom uygulamasını indirdi.

  • Schober, o dönemde sahip olduğu 16,4 adet Bitcoin’i (6.58 milyon lira) bu uygulamayı kullanıp kendisine ait başka bir cüzdana göndermeye çalışırken, işlemin alıcı adresi otomatik olarak farklı bir adresle değiştirildi.

  • Paranın izini sürmek için 10.000 dolardan fazla harcama yapan Schober, Bitcoinlerin bir kripto para borsası aracılığıyla Birleşik Krallık’ta ikamet eden iki gence aktarıldığını tespit etti.

  • Gençlerden Benedict Thompson Warwick Üniversitesinde bilgisayar bilimleri okurken Oliver Read, Greenhead College’da yine bilgisayar bilimlerinden mezun oldu.

  • Schober, gençlerin kimliklerini tespit ettikten sonra bunların ailelerine bir mektup gönderip, “Eğer çalınan 16,4552 adet BTC’nin tamamı iade edilirse bu olayın peşini bırakırım.” dedi fakat herhangi bir yanıt almadı.


  • Davalı taraf, 6 Ağustos’ta mahkemeye bir belge sunarak olayın zaman aşımına uğradığını savundu.

  • Schober’in avukatları ise şüphelilerin olay yaşandıktan aylar sonra tespit edildiğini ve gençlerden birinin ailesinin durumdan Aralık 2019’da haberdar edildiğini öne sürüyor.

Görsel: Adaletin terazisi (Clyde Robinson/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!