Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 Milyar Dolarlık Altcoin’de Dev İşlem: Fiyat Ne Durumda?

Ethereum tabanlı kripto para alım satım platformu Uniswap’ın tokenı UNI ile dev bir işlem yapıldı.

Blockchain analiz platformu Spot On Chain tarafından aktarılan bilgilere göre bir Uniswap adresi, Coinbase Prime platformuna 2,35 milyon UNI (yaklaşık 20,2 milyon dolar) yatırdı.

Uniswap ekibiyle bağlantılı

Spot On Chain, bu Uniswap adresinin proje ekibiyle, yatırımcılarıyla veya danışmanlarıyla bağlantılı olabileceğini açıkladı.

Bu adrese Uniswap’ın dağıtım adresinden Eylül 2020’de 9 milyon UNI token gönderilmişti. Bugünkü işlemin ardından cüzdanda hala 6,64 milyon UNI (53,8 milyon dolar) bulunuyor.

Blockchain kayıtlarına göre bu adres Coinbase Prime’a UNI gönderdikten sonra bunun 2,33 milyonluk kısmı, 12 cüzdan tarafından alındı. Spot On Chain, “Bunun bir dağıtım ya da OTC işlemi olması muhtemel, o yüzden spot UNI fiyatını etkilemese gerek” yorumunu yaptı.

Uniswap büyümeye devam ediyor

Merkeziyetsiz kripto para borsası Uniswap’taki adreslerin sayısı, bir yıl içerisinde 3,03 milyondan 7,26 milyonun üstüne çıktı.

Uniswap, DefiLlama verilerine göre 5,27 milyar dolar değerindeki TVL’si ile en büyük merkeziyetsiz borsa konumunda. Onu 1,88 milyar dolar ile Curve DEX, 1,73 milyar dolar ile PancakeSwap takip ediyor.

CoinGecko verilerine göre 6 milyar dolar piyasa değeri olan UNI’nin fiyatı, son 24 saat içerisinde %5,7 düştü ve 8,07 dolara geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!