Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 58.000 Doların Altına Düştü: Analistler Ne Diyor?

Bitcoin analistleri, kripto para piyasalarındaki volatilitenin önümüzdeki hafta boyunca devam etmesini bekliyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, bir günde %4,2 değer kaybetti ve 57.700 dolara geriledi. Analistler, Mayıs’tan beri en düşük seviyesine düşen Bitcoin’in Fed politikalarından etkilendiğini düşünüyor.

“Psikolojik bir seviye”

BTC Markets analisti Rachael Lucas, “60.000 dolardaki direnç seviyesinin altına düşmek, bu seviye pek çok yatırımcı için psikolojik bir bariyer olduğu için önem taşıyor” dedi.

Lucas, “Bitcoin bu seviyenin altında kalmaya devam ederse kısa vadede daha fazla volatilite görebiliriz” yorumunu yaptı.

Bitcoin fiyatı, son günlerde iflas etmiş kripto para borsası Mt. Gox’un alacaklılarına dağıtacağı yaklaşık 142.000 BTC’den etkilendi. Lucas’a göre bu, Bitcoin’in üstünde “kayda değer bir satış baskısı” oluşturacak.

Fed politikalarına dikkat

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonu kontrol altına alma konusunda iyi bir ilerleme kaydettiklerini ancak hala hedefledikleri noktada olmadıklarını söyledi.

Birçok analist, Fed’in bu yıl iki kez faiz indirimi yapmasını bekliyordu. Ancak Fed, bu yıl sadece bir kez faiz indirimi yapabileceğinin sinyalini verdi.

Lucas, “Bu, yatırımcılar arasında risk karşıtı bir algı oluşturdu” dedi. Lucas, “Piyasanın Mt. Gox’un yapacağı dağıtımları sindirmesi ve daha genel ekonomik sinyallere tepki vermesiyle birlikte Bitcoin’de önümüzdeki hafta da volatilite olmasını bekliyorum” yorumunu yaptı.

Analist, piyasadaki likiditenin güçlü seviyelerde kalması halinde Bitcoin’in yeniden yukarı yönde hareket edebileceğini belirtti.

Bit.com CMO’su Toya Zhang ise “Her ne kadar birçok analiz, Temmuz’da kayda değer bir yükseliş olacağını gösterse de piyasadaki likidite eksikliği sebebiyle faiz indirimlerinin faydası olmadığı sürece ciddi bir yükseliş olmasının zor olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!