Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt. Gox’tan Tedirgin Eden Bitcoin İşlemleri: 3 Cüzdan Harekete Geçti!

3 Mt. Gox cüzdanı bugün gün içerisinde çok az miktarda Bitcoin içeren iki işlem gerçekleştirdi.

Kripto para borsası Mt. Gox, 2011’de uğradığı hack saldırısında yaklaşık 950 bin Bitcoin kaybetti. Aradan geçen yıllar içerisinde bunun yaklaşık 140 bin tanesi geri alındı. Mt. Gox’un iflas idaresi, hack sırasında BTC’si çalınmış olan alacaklılarına bu ay içerisinde coin iade etmeye başlayacak.

On-chain veri platformu Arkham Intelligence’dan alınan bilgilere göre birkaç Mt. Gox cüzdanında, Bitcoin ödemelerine başlanmasının öncesinde son birkaç saatte iki işlem gerçekleştirildi.

Söz konusu işlemler küçük küçük Bitcoinler olarak görülse de test amaçlı olduğu iddiaları kripto para piyasasını tedirgin etti. Arkham verilerine göre son birkaç saat içinde bu küçük miktardaki Bitcoin, daha sonra Mt. Gox geri ödemelerine yardımcı olacağı bilinen Bitbank’ın sıcak cüzdanına gönderilen bir cüzdana aktarıldı. Geri kalan Bitcoin ise yeni bir cüzdana gönderildi.

Geri ödemeler şu anda doğrudan Bitcoin sahiplerine yapılmıyor. Bunun yerine iflas sorumlu heyeti, Kraken, Bitstamp, SBI VC Trade, Bitbank ve Bitgo olmak üzere beş borsaya para gönderiyor.

Analistlere göre küçük miktardaki Bitcoin ana cüzdanlardan hiçbirinden borsaya gönderilmediğinden bunun daha büyük miktarların gönderilmesi için bir test işlemi olup olmadığı belirsizlik taşıyor. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!