Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

60 Latin Amerika Bankası Sınır Ötesi Ödemeler İçin Bitcoin Kullanıyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin ilk piyasaya çıktığı tarihten bu yana çoğunlukla bankalar tarafından çokça eleştirildi ve birçok ülkede müşterilerin banka kartları veya bankadaki hesapları ile Bitcoin alışverişi yapması bile yasaklandı.

Ancak kripto para birimlerinin yavaş yavaş yaygınlık kazanması bunların bankalar tarafından bile kullanılmaya başlanmasını sağladı ki Latin Amerika en güncel örneklerden birisi. Latin Amerika içerisinde önde gelen banka teknolojisi sağlayıcılarından birisi, kripto para borsalarından Bitex ile ortaklık imzaladığını açıkladı ve yeni bir teknoloji ile Bitcoin blockchain ağı üzerinden sınır ötesi ödeme gerçekleştirilmesi denenecek.

Bitex CMO’su Manuel Beaudroit konu hakkında yaptığı açıklamada Bitex’in Bantotal isimli programa entegrasyonunun aslında blockchain teknolojisi ve bankacılık arasında inanılmaz bir köprü olacağını dile getirdi.

Bantotal isimli program ise Uruguay merkezli olup toplamda 14 farklı ülkeden 60 farklı finansal kurumun katılım sağladığı bir temel bankacılık hizmeti sağlayıcısı şeklinde biliniyor. Bantotal sözcüsüne göre tahmini 20 milyon insan para transfer hizmetleri için aslında Bantotal’ı kullanmakta.

Blockchain teknolojisi ile ülkeler arası para transfer işlemlerini deneyecek olan kurumlar, blockchain’in vaat ettiği seçeneklerden ve bunun geleneksel yöntemlerle arasındaki farkından oldukça mutlu ve heyecanlı gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment