Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Yatırımcıları Aldatan Token’i Dava Etti!

ABD’nin finansal regülatörü konumunda olan SEC, yeni açıklanan bir habere göre Veritaseum LLC ve Reginald Middleton’a karşı yeni bir dava ile yatırımcıların önüne çıktı ve ilgilileri Brookly içerisindeki bir mahkemede ”acil” bir şekilde dava etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun amacı ise Reginald Middleton ile Veritaseum’un ICO esnasında topladığı 8 milyon doları harcamasını önlemek. SEC 2017 ve 2018 yılında yapılan bu ICO’nun yasa dışı yollarla yatırımcıları kandırarak gerçekleştirildiği kanısında.

VERI isimli token’in ICO’sunun yatırımcıları ”kasıtlı şekilde kandırarak” ve ”önemli yanlış tanıtmalar” ile tamamlandığını belirten SEC yetkilileri, token’in değerinin arttırılması için manipülatif hareketlerin gerçekleştirildiğini de düşünmekte.

Mahkeme evraklarındaki bilgilere göre SEC, Middleton’un SEC kayıt gerekliliklerinden kaçmaya çalıştığını ve bunu temel olarak VERI’yi ”ön ödemeli ücret”, ”yazılım” veya ”hediye kartı” olarak sınıflandırarak yapmaya uğraştığını vurgulamakta.

Token projesi ise kayıt dışı menkul kıymet satarak 8 milyon doların çok üzerinde, 14 milyona yakın sermaye elde etse de bunun şu an sadece 8 milyon doları kaldı. SEC’in davasının ortaya çıktığı saat itibariyle VERI’nin fiyatı rekor bir düşüş yaşadı ve 17.08 dolardan 3.77 dolara kadar geriledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment