Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Adam Back: Blockstream’in Uydusu Bitcoin’in Küresel Erişimini Arttıracak!

Blockstream’in CEO’su ve kurucu ortağı konumunda olan Adam Back yakın zamanda yaptığı bir röportajda hem Bitcoin hem de Blockstream’in çok konuşulan uyduları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Blockstream firması aslında internet olmadan bile Bitcoin gönderimini mümkün hale getiren uyduları ile tanınıyor ve yeni projeler ile tanınmaya da devam ediyor. Back’in düşüncesine göre Bitcoin finansal ve teknik birkaç soruna çözüm olmanın yanı sıra aynı zamanda hala kendi yollarını çizmeye çalışıyorlar ve bunlar henüz tam olarak benimsenmedi.

İnsanların dünya çapında hala Bitcoin konusunda alt yapı ve bilgi sıkıntısı çektiğine değinen ünlü CEO, kendi geliştirdikleri teknoloji sayesinde bunu bir nebze azaltabilecekleri görüşünde. Blockstream’in Satellite isimli projesi adından da anlaşılacağı üzere yakın zamanda uydu üzerinden Bitcoin transferi yaparak önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Uydu temel olarak masraf ve internete kısıtlı erişim veya hiç erişim olmaması gibi engelleri aşmak için fırlatılsa da, devamında Bitcoin’in popülaritesini arttırmak için sürdürüldü.

Blockstream CEO’su uydunun internetsiz ortamda Bitcoin göndermekten çok Bitcoin’in tanınırlık ve bilinirliğini arttırmak için kullanılacağını düşünüyor ve yakın zamanda BTC’nin daha çok insana erişeceği kanısında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment