Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 Bin 500 Bitcoin’e Ulaşımı Sağlayan Hard Diski Çöpe Atan Adam İle Tanışın

James Howells ismindeki adamın başına gelen şey, gerçekten de insanı hayrete düşürüyor. Başarılı yazılımcı, içinde 79 milyon dolarlık Bitcoin cüzdan şifresi bulunan hard diski kaybetti.

Galler’de yaşayan bilgisayar yazılımcısı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”2009 yılında Bitcoin madenciliğine merak sarmıştık. Neredeyse bir hafta oturup 7 bin 500 Bitcoin kazmıştık. O zamandan beri buna bir altın muamelesi gösteriyorduk. Dört yıl sonra masamın çekmecesinde iki adet hard diskim vardı. Biri boştu ve ötekinde de Bitcoin özel şifreleri mevcuttu. Boş olan hard diski çöpe atmak istemiştim fakat kazara, içinde şifreler bulunan hard diski çöpe atmışım.”

Howell, 2013’den beri bu olayın pişmanlığını yaşadığını söylerken; daha sonra hesaplama yaptığında ise şoka girdiğini belirtti ve şunları söyledi:

”Bitcoin kuruna baktım ve 2-3 milyon dolarlık paramın çöpe gittiğini gördüm. Birkaç ay geçti geçmedi, kaybettiğim miktar güncel kurla 10 milyon dolar oldu. Sonra gidip insanlara bakın 10 milyon doları çöpe attım dedim. Arkadaşlarım bana aptalmışım gibi baktılar.”

Howells’ın başına gelenler aslında sektör için yeni değil. Örneğin, Atlanta’da yaşayan yazılımcı Syl Turner, bilgisayar başında otururken 2010 yılında kazdığı 2 Bitcoin’i unutup, bir süre sonra bilgisayarı çöpe attığını belirtiyor. Turner, daha sonra Bitcoin fiyatının arttığını duyduğunda, çöplüğe gidip bilgisayarını aramak istediğini ancak bilgisayarın çoktan hiç olduğunu fark ettiğini ifade ederek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiriyor.

Bir başka olay da, Michael Yang isimli bir adamın arkadaşlarının başına gelmiş. Yang, arkadaşlarından birinin, iş ortağı ile birlikte ellerine şifrenin yarısını ellerine yazdırdıklarını; ancak partnerlerden biri ölünce, ötekinin cüzdana erişiminin mümkünsüz kılındığını ifade ediyor…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment