Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: Bitcoin Fiyatı 5 Bin 700 Dolara Düşüp, Oradan Sıçrama Yapacak

Saygı değer bir kripto para ve dijital ürün analisti olan Willy Woo, kripto para piyasalarına ilişkin analizlerini paylaştı ve Bitcoin fiyatının kısa vadede 6 bin doların altına sarkabileceğini iddia etti.

Piyasa Hareketsiz

Mayıs ortasından beri, Bitcoin fiyatı 10 bin dolar seviyelerini test etmeyi başaramazken, kripto para piyasasında da sürekli bir düşüş hali ve keyifsizlik hakim. Sektördeki koinlerin büyük çoğunluğu da, aynı Bitcoin ve Ethereum gibi düşüşünü sürdürürken, alt koinlerde düzeltme, Bitcoin’e göre biraz daha sert oldu.

25 Mayıs tarihinde konuşan Woo, Bitcoin fiyatının 6 bin dolarların altına sarkmasını beklerken, iki destek olarak da 5 bin 500 ve 5 bin 700 dolar seviyelerini gördüğünü ifade etti. Daha önceki raporlarda da, Bitcoin için önemli destek seviyelerinin bu noktalar olacağı belirtilmişti.

Woo’ya göre, Bitcoin kısa vadede 7 bin doların altına inip; 6 bin 500 dolarları test edecek ve burada tutunamama, Bitcoin’in 6 bin dolarların altına doğru olan yolculuğunu başlatan etmen olacak.  Woo, aynı zamanda 6 bin altındaki seviyenin de 5 bin 500 doların altına inmeyeceğini ön gördüğünü belirtti. Başarılı analist, konuyla ilgili yorumlarını ise şöyle yaptı:

”Şu anki fiyatın hakkını Blockchain teknoloji anlamında verebiliyor olmamız gerekiyor. Aksi takdirde fiyatların düşmeye devam etmesi, en azından kısa vadede muhtemel. Volalite halen çok yüksek ve bana göre biraz daha düşüş yaşayacağız. Ancak ondan sonra yeniden güzel günler yakın.”

Woo, aynı zamanda bu analizi yaparken, kendisinin geliştirdiği NVT Signal adında bir indikatör kullandığını da ifade etti. Bitcoin’in 5 bin dolar altına inmesinin ise şu aşamada pek de mümkün olmadığını belirten Woo, buna karşın 6 bin dolar altını ise yüksek olasılık olarak gördüğünü bir kez daha yineledi.

2017 sonundan beri başlayan yoğun düşüş trendi yüzünden, 2018’de artık böylesi bir düzeltme periyodu yaşanmayacağını belirten Woo, 2018 yılı kripto paralar için 2014 gibi geçecek söylemlerine de katılmadığını belirtti. Woo, şöyle konuştu:

”Özet geçip en yüksek olasılıklı tahminime gelirsek… Yavaş yavaş 6 bin 800 dolarlara doğru bir düşüş olacak; ardından da daha ciddi ve ivmeli bir şekilde 5 bin 700’lere doğru yol alacağız. Sonrasında bir süre böyle devam edeceğiz. Bu tahmin gerçekten de öylesine yapılmış bir tahmin değil, bizzatihi eğitim almış ve kendini kanıtlamış birinin tahmini. Bunu da göz önüne almakta yarar var.”

5 Bin 700’den Sonra Yükseliş

Ekim 2017’de, Bitcoin üç aylık sürede değerini neredeyse ikiye katlayarak 5 bin 700 dolarlara gelmişti. 5 bin 700 dolar seviyelerinin test edilmesi demek; Bitcoin’in 9 ay sonra başladığı yere geri döneceği anlamını taşıyor.

Ancak, elbette ki kripto para piyasaları Ekim 2017’deki gini değil. Fiyatlar, şirketler, borsalar gibi birçok etmen, geride kalan 9 aylık süreçte değişti ve artık insanlar Bitcoin’den çok daha fazla şekilde haberdar olmuş durumdalar.

Bu durumun ve piyasa alt yapısının da etkisiyle, Woo ve diğer birçok ünlü analist, Bitcoin fiyatlarının yeniden yükselişe geçeceğini ön görüyor. Ancak analistler, öncesinde zorlu bir dönemin yaşanacağı konusunda hem fikir gibi duruyor. Bakalım Bitcoin, gerçekten de analistlerin tahmin ettiği üzere 2018’in üçüncü çeyreğinde, beklenen ralliyi yapabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Günay Şengül
    Posted 27 Mayıs 2018 - 20:33 20:33

    Bu fiyat imkansız maliyeti 6200 dolar bunun altına düşmesi imkansız

Leave a comment