Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

72 Milyon Dolarlık Bitcoin Transferi, Bir Cüzdan Adresini En Zenginler Listesine Soktu!

20.000 BTC ve 72.58 milyon dolar değerinde olan bir kripto para transferi, işlemin yapıldığı kripto para adresini en zengin 50 Bitcoin cüzdanları listesine sokmayı başardı. Söz konusu transfer 13 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşti.

Blockchain.com üzerinden ilgili transfer kontrol edildiğinde, 25 adet cüzdanın toplam BTC hacmine katkı sağladığı görülebiliyor ve bunlar daha sonra tek bir cüzdana aktarılmış. Alıcı cüzdan konumunda olan ”3ACGWkNmZFT8gMzo7vLUtocd8ajCjFW7FX” adresin, basın saatine göre 19,999.99894672 adet BTC’si var ve bu miktar yaklaşık 71 milyon dolara denk. 13 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşen Bitcoin işlemi ise Blockchain.com üzerinden kontrol ve teyit edilebilmekte. Yeni aktarılan bu miktar ile söz konusu adres dünyanın en zengin 50 Bitcoin cüzdan adresi arasına girdi ve basın saatine göre sirkülasyondaki bütün Bitcoin’lerin %0.1140’ına sahip olarak, 43. en zengin cüzdan oldu. 

Kıyaslama yapmak gerekirse, listenin lider cüzdan adresi toplamda 138.661 BTC bulunduruyor ve bunun değeri neredeyse yarım milyar dolar civarında. Söz konusu lider cüzdan sirkülasyondaki toplam BTC miktarının %0.7907’sine sahip. Farklı cüzdanlardan nispeten ufak çaplı toplanan BTC’lerin tek bir cüzdana aktarılması, bunun tek bir kuruma veya büyük ihtimalle bir kripto para borsasına ait olduğu anlamına gelebilir. Bunun yanı sıra geçtiğimiz haftalarda bu tip işlemler artmaya başladı ve bunların çoğunluğu Binance, Bitfinex, Bitstamp, Poloniex gibi kripto para borsalarına ait.

Bitcoin basın saatine göre 3.617 dolardan alıcı bulmakta ve yapılan işlem piyasayı pek etkilememiş gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment