Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Kripto Para Madencileri Ucuz Elektrik İçin Siçuan Bölgesine Akın Etmekte!

Kripto para piyasası geçtiğimiz Kasım ayından bu yana yaşanan düşüşten beri, özellikle madencilerin ekonomik durumları konusunda ciddi sıkıntılar yaşamakta. Kripto paraların birim fiyatlarının düşmesi ile, madencilerin yaptıkları işlemlerin maliyeti bile zarara neden olmaya başladı ve bu yüzden birçok Bitcoin ve diğer kripto para ağlarının madencileri, işlem yapmayı bıraktı.

Ancak daha sonra ağ zorluğunun kendini ayarlaması ve madencilerin elektrik aldıkları bölgeler ile değişim yapmaları sonucu, madencilik yeniden yapılabilir bir hal aldı. İddialara göre Çinli madenciler geçtiğimiz üç hafta boyunca ülkenin Siçuan isimli bölgesine tam olarak bu sebepten akın ediyorlar. Özellikle bölgenin uzun süre yaşanan yağmur sezonundan faydalanmak isteyen madenciler, ucuz hidroelektrik kullanımı sayesinde Bitcoin madenciliğinin elektrik masraflarını nispeten azaltabilmekteler.

Bitcoin.com kaynağının aktardığı bir habere göre, geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Çinli madencilerin özellikle yağmur sezonunda söz konusu bölgeye taşınması olağan bir durum haline geldi. Bitcoin.com bunun yanı sıra bir ara Çin’in ürettiği hash gücünün %70’inin, Siçuan bölgesinden gelmekte olduğunu da vurguladı.

”2016 yılında Siçuan ve Yünnan bölgelerindeki hidroelektrik istasyonları saatte 45.6 terawatt boyutunda inanılmaz bir kapasite aşımı bile yaşadı.”

Durumu biraz daha net açıklamak gerekirse, ABD aynı yıl içerisined saatte 4.100 terawatt elektrik üretebilmekteydi. Kripto para madencileri de söz konusu elektrik firmaları ile ortaklıklar imzalayarak, indirimli oranlardan elektrik kullanımına sahip oldu ve madenciliğin en büyük masraflarından birisi olan enerjiyi ucuza getirmiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment