Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Latin Amerika ve Doğu Asya İçerisindeki LocalBitcoins Hacmi, Rekor Seviyeye Yükseldi

Eşler arası kripto para alım satım platformu olarak da bilinen LocalBitcoins tabanlı kripto para alım satım hacmi, geçtiğimiz özellikle beş ülkede inanılmaz bir yükseliş yaşadı.

LocalBitcoins bünyesinde yaşanan devasa artış, temel olarak Latin Amerika ve Doğu Asya bölgelerini kapsamakta ancak ABD de 2018 yılının Nisan ayından bu ana görülen en güçlü P2P hacmini ortaya koydu.

Endonezya Rupisi ve BTC olarak gerçekleşen alım satım hacmi, Endonezya içerisinde özellikle geçtiğimiz hafta inanılmaz bir yükseliş yaşadı ve 10 BTC’den, bir anda 102 BTC’ye kadar çıktı.

Localbitcoins Trade Surges in Latin America and East Asia

İtibari para olarak ölçüldüğünde, yaklaşık 364.600 dolar değerinde BTC el değiştirdi ve bu durum Endonezya gibi bir ülke için rekor anlamına gelmekte. 9 Şubat ile başlayan hafta hem itibari para, hem de kripto para hacmi açısından Endonezya için rekor olarak tarihe geçti. Bunun yanı sıra Güney Kore de kendi itibari parası ve BTC arasındaki alım satım işlemlerinde, 3.16 milyon dolarlık bir hacim gördü.

Localbitcoins Trade Surges in Latin America and East Asia

Güney Kore şubatın ilk haftasında 15 BTC’lik hacme sahipken, bir önceki hafta içerisinde 34 BTC ile iki katı bir artış yakaladı. Krizin vurduğu Latin Amerika ülkeleri ise her geçen gün yeni bir rekor ile karışımıza çıkmakta ve Kolombiya 9 Şubat ile başlayan haftada tamı tamına 760 BTC’lik işlem hacmine ulaştı ki bu hacim 2.43 milyon dolar civarında bir itibari paraya denk. Venezuela da hem itibari para hem de kripto para konusunda üst üste ikinci hafta içerisinde de rekor kırdı ve 8.90 milyon dolarlık BTC hacmine ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment