Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Yetkilisi, SEC’in Bitcoin ETF’si Kabul Etmeme Gerekçelerine Karşı Çıktı!

ABD’nin önde gelen regülatörlerinden birisi olan CFTC‘nin komisyon üyelerinden olan Brian Quintenz, katıldığı bir etkinlikte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun (SEC), olası bir Bitcoin ETF‘sine onay vermemesi için ortaya koyduğu gerekçelere karşı çıktığını açıkladı.

12 Şubat tarihinde Washington içerisinde yapılan bir panelde konuşan Quintenz, oldukça önemli ve kripto paralar için olumlu konulara değindi. Quintenz özellikle olası bir fiyat manipülasyonunun, SEC’in Bitcoin ETF’sine onay vermemesine gerekçe olamayacağını vurguladı. CFTC komisyon üyesinin katıldığı panelde, SEC üyesi Hester Peirce de yer almaktaydı. Peirce, kripto para birimleri hakkındaki olumlu düşünceleri ve açıklamaları ile ”kripto anne” adını almış birisi olarak da biliniyor.

SEC, daha önce reddettiği 9 ETF başvurusunun neredeyse hepsinde, fiyat manipülasyonu konusunda endişeleri olduğunu ve bunun çözülmesi gerektiğini ifade etmişti. Quintenz ise SEC’in duruşu ile, CFTC’nin duruşunu kıyasladı ve kendi kurumunun manipülasyon olasılığına rağmen Bitcoin vadelilerine onay verdiğini ifade etti. Quintenz’e göre dünyadaki çoğu varlık, yeterli kaynaklar ile manipüle edilebilir.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta içerisinde SEC’e yeni bir Bitcoin ETF’si için başvuru yapan Reality Shares de, SEC’in isteği üzerine başvurusunu çektiğini açıkladı. Firma CEO’su o tarihte yaptığı açıklamada kendi başvurularının sadece Bitcoin ETF’sini temel almadığını ve içerisinde itibari paralar da olduğunu, bu yüzden onaylanma şansının oldukça yüksek olduğunu vurgulamıştı.

Ancak ne yazık ki 2018 yılının Ocak ayında yayınlanan bir bildiri, Reality Shares’in başvurusunu geri çekmesin neden oldu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment