Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

80 Milyon Dolarlık YFI Çekti, Şimdi Borcunu Ödüyor

Aave üzerinden 80 milyon dolar değerinde Yearn Finance (YFI) alan bir kullanıcı bu borcunu ödemeye başladı. YFI ile yapılan bu işlem kripto para takipçileri arasında spekülasyona yol açtı.

Merkeziyetsiz uygulamalardan (DeFi) Aave; insanların kripto paralar üzerinden kredi çekmesine/borç vermesine olanak tanır. Yatırımcılar Aave üzerinden aldıkları kripto para kredisini birbirinden farklı amaçlarla kullanabilir ancak tıpkı geleneksel bankacılıkta olduğu gibi çektikleri bu krediyi faiziyle öderler.

Birkaç haftadır dikkat çekiyordu

Kripto para takipçileri bir süredir bir Aave kullanıcısının yaptığı işlemleri merakla takip ediyorlar. Bu kullanıcı yüklü miktarlarda Yearn Finance (YFI) kredisi çekiyordu. NewsBTC’nin haberine göre bu çektiği YFI kredisinin dolar karşılığının 80 ile 100 milyon dolar arasında olması mümkün.

Aave üzerinden YFI kredisi çekmek bu YFI’ın gerçek hayatta bir işlem yapmak için kullanılacağı anlamına gelmiyor. Bazı yatırımcılar Aave’in lending hizmetini değer kaybedeceklerini düşündükleri kripto paraları shortlamak (açığa satış) için kullanıyorlar.

YFI ne kadar değer kaybetti?

İnsanlar bir süre bu kullanıcının neden 80 milyon dolarlık YFI kredisi çektiğini anlamlandıramadılar. Fakat son günlerde yaşanan gelişmeler, tüm bunların aslında YFI shortlamak için yapılmış olabileceğini gösterdi.

Bundan iki hafta öncesine kadar 32 bin dolardan işlem gören YFI, an itibarıyla (CoinGecko verilerine göre) 16 bin dolar gibi bir fiyattan işlem görüyor. Aradaki bu %50’lik değer kaybını gören bir kripto para takipçisi, YFI shortlayan bu yatırımcıya atıfta bulunarak, “artık onunla dalga geçmezsiniz” mesajı verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!