Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, XRP ile Lending İşine Girdi!

Kripto para sektörünün önde gelen şirketlerinden Ripple kullanıcılarına XRP ile lending hizmeti vermeye hazırlanıyor. Şirket kendi kripto parası XRP ile “Line of Credit” hizmeti ile On-Demand Liquidity (ODL) modelini sunacak.

San Francisco merkezli Ripple, kullanıcılarına kendi dijital paraları XRP yolu ile lending hizmeti vermeye başlıyor. Ripple’ın açıklamalarına göre, “Line of Credit” adı ile hazırlanan hizmetin KOBİ’lere, işlerini genişletmek ve daha büyük şirketler ile rekabet etmek için yardımcı olacağı öne sürüldü. Şirket sözcüsünün yaptığı açıklamalara göre, bu projenin başarısına göre gelecekte daha sağlam teklifler oluşturulabilir.

Kullanıcılar, şirketin sunduğu ödeme sağlayıcı ağ görevindeki RippleNet üzerinden yürütülecek lending hizmeti ile tıpkı ticari bankalardan kredi çeker gibi, XRP alabilecekler. Geri ödemeler de bu alınan XRP miktarı ile ölçülecek. Şirket lending hizmetinin şu an RippleNet kullanıcılarının katılımı ile bir pilot uygulama yapıldığının ve bu safhada bazı beta testlerden geçtiğini açıkladı.

“Daha Ucuz ve Daha Esnek Ödemeli”

Şirketin Genel Müdürü Asheesh Birla’da Ripple’ın bu ODL hamlesi ile ilgili tepkilerini kendi Twitter hesabından dile getirdi. Birla RippleNet müşterilerinin dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, istedikleri yere mevcut geleneksel finansal düzenden daha az maliyetli ve daha esnek geri ödeme olanaklarına sahip XRP tabanlı bu sistemi kullanabileceklerini vurguladı.

Genel Müdür Birla, “Line of Credit” uygulamasının işletmelerin performanslarını ölçeklendirmesine ve hızlandırmasına olanak tanıyacağını belirterek, ön uygulamadan yararlananların zaten bunun meyvesini topladığının da altını çizdi.

Nasıl Olacak?

ODL modeli ile sınır ötesi işlemleri de kolaylaştırmayı planlayan Ripple, XRP’yi bir “köprü para birimi” olarak kullanmayı planlıyor. Bir kullanıcı sınır ötesi bir şirkete ödeme yapmak için parayı dövize çevirmek ile uğraşmadan XRP’e çevirerek ödeme yapabilir. Aynı şekilde karşı tarafta kolayca, parasını XRP’den istediği birime çevirebilir.

Aynı zamanda bu kullanıcı, “Line of Credit” yolu ile ödeme yapmak için hemen para yatırmak zorunda değil. Şirketin açıklamalarına göre; kullanıcı tıpkı bankalardan çekilen kredi gibi, bu ağ üzerinden lending uygulamasında faydalanabilir ve Ripple’a geri ödemesini de uygun olduğunda yapabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!