Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

80 Yaşlarındaki Bitcoin Yatırımcısından 80 Bin Sterlin Çaldılar

İngiltere’de yaşayan 80 yaşlarındaki Bitcoin yatırımcısı, dolandırıcılığa uğradı ve 80.000 sterlin kaybetti. Kaybedilen meblağ, Türk lirası ile yaklaşık 903.000 bin lira ediyor.

İngiltere’nin Nottinghamshire bölgesinde gerçekleşen olayda, Bitcoin yatırımcısının bir web sitesi aracılığıyla dolandırıcılık kurbanı olduğu belirtiliyor. Nottinghamshire polisinin yaptığı açıklamaya göre, yatırımcı web sitesine kaydolduktan sonra 400 sterlin yatırdı ancak yatırımının ardından tüm birikimini kaybetti.

Neler yaşandı?

80 yaşlarındaki yatırımcı, Bitcoin hakkında çok fazla şey duyduğu için merak edip internette araştırma yapmış ve bu yatırımın kendisine uygun olduğuna kanaat getirmiş. Nottinghamshire polisi, yatırımcının web sitesine kaydolduğunu, ardından kayıt yaptırdığı şirket tarafından birçok kez telefonla arandığını söylüyor. 

Yatırımcının daha fazla yatırım yapmasını sağlamak için dolandırıcıların telefonla aramaya ve günde 3-4 kere mesaj göndermeye devam ettiği belirtiliyor.

Parasının çoğu böyle gitti

Polis, şirketin mağduru daha fazla yatırım yapması için ikna ettiklerini söylüyor. Fakat yatırımcının parasının çoğu, banka hesabının ele geçirilmesiyle gitti. Dolandırıcı şirket, mağdurun çevrim içi bankacılık hesabına erişerek 60.000 sterlin çaldı.

Mağdurun kullandığı banka, çevrim içi bankacılık işlemlerindeki şüpheli durumu fark ederek yatırımcının çevrim içi işlem yapmasını durdurdu. Nottinghamshire polisi, “Yatırımcıya, gelen telefonları ve e-postaları açmamasını söyledik. Mağdura destek olmak için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Son olarak uzaktan erişimle yapılan dolandırıcılıkların arttığı ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!