Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri Gelir Rekoru Kırıp HODL Yapmaya Başladı

Bitcoin madencileri, mart ayında daha önce hiç olmadığı kadar fazla para kazandıktan sonra satış işlemlerini hafifletmeye başladılar. Boşalmasına alışık olunan madenci cüzdanları, 6 gündür tam aksi şekilde kabarıyor.

Bu yılki boğa piyasasına önceden hazırlıklı olan Bitcoin madencileri, kazançlarını neredeyse beşe katlamayı başardı. Norveç’teki Arcane Research adlı analiz firmasına göre Eylül 2020’de ayda toplam 329 milyon dolar kazanan madenciler, bu yılın mart ayında 1.5 milyar dolar topladı.

btc-madenciligi-gelir

Firmanın analizine göre Bitcoin fiyatındaki artış, “boğa koşusu başlamadan önce zaten kurulu bir sistemi olan ve 2020’nin üçüncü çeyreğindeyken geleceği doğru yorumlayabilmiş madencilere” ödül oldu.

Yılbaşından beri görülmeyen bir trend

Glassnode, madenci cüzdanlarındaki son 30 günlük hareketliliği baz alarak bunların bakiyesindeki değişimi ölçüyor. Lex Moskovski tarafından paylaşılan grafiğe göre bu cüzdanlarda tutulan Bitcoin miktarı, 6 gün art arda azalmayıp, aksine artmaya başladı.

Piyasada satış baskısı oluşturduğu düşünülen madenciler, bu yılın başından beri hiç bu kadar uzun süre üst üste Bitcoin biriktirmemişti. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, hash oranındaki artışı de göz önünde bulundurup şunları söyledi:

“Bitcoin ağının temelleri güçleniyor ve ağa güç veren insanlar, daha fazla maden cihazı almak için Bitcoin satmıyor. Bu cihazları artık Bitcoin ile değil nakit parayla alıyorlar. … Uzun vade, bullish.”

glassnode-bitcoin-madenci-hodl

Hash oranı geçen hafta 165EH/s’e çıkmışken, maden zorluğunda yeni bir rekor kırıldı. Hash oranının, yılın ilerleyen aylarında yapılacak yeni ASIC teslimatları ile artması bekleniyor.

Yatırımcılar buna göre pozisyon alıyor

Bitcoin, CoinGecko verilerine göre neredeyse 1 aydır 50.000-60.000 dolar aralığında hareket ediyor. Bandın hangi yöne doğru esneyeceği belirsizken, yatırımcılar bu belirsizliğe göre pozisyon almaya başladılar.

Vadeli Bitcoin işlemlerindeki açık pozisyonların toplam değeri, geçen hafta 23.1 milyar doların üstüne çıktı ve yeni bir rekor kırdı. Vadeli işlem hacmiyse mart ayı boyunca düşüş gösterdi.

Fonlama oranının nötrleşmeye başlamasını ve tasfiye olan kısa pozisyon miktarındaki azalmayı baz alan Glassnode ekibi, yatırımcıların daha az risk alabilmek adına cash and carry olarak bilinen bir stratejiye yönelmiş olabileceğini açıkladı.

fonlama-orani-reset

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!