Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

800 Milyar Dolar Varlık Yöneten Banka Müşterilere Kripto Paraları İçin Faiz Verecek!

Birleşik Krallık merkezli dev bankacılık grubu Standart Chartered, kurumsal müşterilerine kripto para karşılığında faiz getirisi sunmaya başlayacak. 

Toplam 800 milyar dolarlık varlık yöneten Standart Chartered kripto para birimi Zodia Custody 19 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Singapur merkezli dijital varlık platformu geliştiricisi OpenEden ile ortaklık kurarak kurumsal müşterilere kripto varlıklarından getiri sunacağını bildirdi.

Ortaklık kapsamında kripto varlıklarını gerçek dünyadaki getiri fırsatları ile birleştireceğini ve müşterilerinin staking hizmetlerine erişimini sağlayacağını dile getirdi. Zodia Custody konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bu iş birliği, dijital varlık sahiplerine nasıl kazanç sağlandığı konusunda şeffaf, düşük riskli ve kolayca nakde çevrilebilir bir saklama çözümü konusunda yatırımcıların ihtiyacına cevap veriyor.

Zodia Custody CEO’su Julian Sawyer, geleneksel finans dünyasında kripto paralara aktarılabilecek pek çok şey olduğunu ancak bu konudaki asıl zorluğun bu avantajlardan bazılarını regülatif anlamda uyumlu ve güvenli bir şekilde kullanıcılara sunmak olduğunu söyledi.

OpenEden kurucu ortağı Jeremy NG, yatırımcılar için kolayca getiri sağlayabilecekken kenarda öylece duran milyarlarca dolar değerinde stablecoin bulunduğunu söyleyerek bu alandaki potansiyele dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!