Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether 1 Milyar USDT Bastı: CTO Paolo Ardoino’dan Tepkiler Sonrası Açıklama!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether, TRON (TRX) ağı üzerinde 1 milyar USDT bastı.

Yüksek bakiyeli cüzdanları takip eden Whale Alert sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Tether’in TSİ 19 Eylül 12.54 itibariyle TRON ağında 1 milyar USDT bastığını duyurdu. Söz konusu paylaşımın ardından birçok sosyal medya kullanıcısından tepki geldi.

Kullanıcıların bir kısmı işlemin kripto paralarda bir yükseliş için gerçekleştirildiğini belirtirken bazıları ise piyasanın hacimsizliğini öne sürerek para miktarının yüksek olduğunu öne sürdü.

Konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Tether CTO’su Paolo Ardoino, işlemin bir envanter ikmalini temsil ettiğini yani basılan 1 milyar USDT‘nin yetkilendirilmiş ancak ihraç edilmemiş olduğunu belirtti.

CTO, basılan USDT’lerin gelecekteki ihraç talepleri ve ağ takasları için envanterde tutulacağını dile getirdi.

Not: Bu yetkilendirilmiş ancak ihraç edilmemiş bir işlemdir, yani bu miktar gelecek dönem ihraç talepleri ve ağ takasları (chain swaps) için envanter olarak kullanılacaktır.

Söz konusu yetkilendirilmiş ancak ihraç edilmemiş USDT’ler arz olarak artışa neden olsa da henüz piyasaya sürülmemiş durumda bulunuyor. Üretilen USDT’lerin borsalarla ortak bir şekilde yürütülen ağ takası işlemlerinde kullanılabileceği düşünülüyor.

Binance daha önce yaptığı bir açıklamada, Tether ile ortaklaşa yürütülen bir operasyon ile birlikte milyonlarca USDT’yi TRON ağından Ethereum (ETH) ağına geçirdiğini bildirmişti.

Tether ayrıca geçtiğimiz haziran ayında da envanter ikmali amacıyla 1 milyar adet USDT bastığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!