Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın En Büyük Bankalarından Biri Olan Nomura’dan Bitcoin İçin Büyük Hamle

Japon bankacılık devi Nomura’nın kripto para iştiraki Laser Digital, kurumsal yatırımcıların hizmetine sunulan bir Bitcoin yatırım fonu başlattı.

Yönetimi alında 500 milyar dolardan fazla varlık bulunduran Nomura Holdings 19 Eylül tarihinde yayınladığı bir basın bildirisinde, Laser Digital aracılığıyla Bitcoin Adoption Fund (Bitcoin Benimseme Fonu) isimli bir Bitcoin yatırım fonu başlattığını duyurdu. Fonun kurumsal yatırımcılara yönelik olduğu belirtildi.

Laser Digital, fonun Bitcoin’e yalnızca uzun vadeli yatırım konusunda en uygun maliyetli ve yatırım aracı olacağını öne sürdü. Bu fon, şirketin bu yatırım aracı türüne dair ilk ürünü oldu. Fonun varlıklarının ise 2018 yılında Nomura Ledger ve kripto varlık yöneticisi CoinShares ile birlikte kurulan saklama çözümü Komainu bünyesinde saklanacağı dile getirildi.

Bitcoin Adoption Fund’ın Cayman Adaları Regülasyon Otoritesi’ne (CIMA) tabi olduğu vurgulandı.

Laser Digital yeklisi Fiona King konu hakkında yaptığı yorumda şu ifadelerde bulundu:

Bu fon, kurumsal yatırımcılara en üst düzeyde risk yönetimi ve uyumluluk standartlarına sahip, köklü finans kuruluşları tarafından desteklenen dijital varlık yatırımına güvenli bir yol sunmaktadır.

Laser Digital Varlık Yönetim Başkanı Sebastien Guglietta, teknolojinin küresel büyümenin temel itici gücü olduğunu ve ekonominin büyük bir bölümünün dijitale dönüştüğünü söyledi. Guglietta, fonun yatırımcılara kripto para piyasasında makro trendi yakalama konusunda bir çözüm sunduğu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!