Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

900 Milyon Seçmenin Olduğu Hindistan’da Çare Blockchain mi?

Hindistan’daki yetkililer ülkedeki seçimleri daha verimli bir şekilde yürütebilmek için Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünüyorlar.

Seçmenlere Yönelik

Hindistan’da günümüzde yaklaşık 900 milyon seçmen bulunuyor. Bu vatandaşların büyük bir kısmı ülke seçimlerinde oy kullanıyor. Ancak Times of India gibi kaynaklara göre seçmen nüfusunun üçte biri oy kullanmıyor.

Bunun birkaç farklı sebebi var. Bazı vatandaşlar politik bir tavır sergileyerek oy kullanmıyor, bazılarıysa çaresizlikten dolayı. Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Hindistan’da uzak bir köyde yaşadığı için, uygun şartlar sağlanamadığı için oy kullanmayan çok fazla sayıda vatandaş var.

Hindistan Seçim Kurulu Başkanı Sunil Arora kısa süre önce ülkede oy kullanamayan seçmenlerle ilgili bir açıklama yaptı. Times of India tarafından aktarılan bilgilere göre Seçim Kurulu, Hindistan Teknoloji Enstitüsü ile birlikte yeni bir Blockchain projesi üstünde çalışıyor. Bu projenin amacı Blockchain’in seçimlerde kullanılmak için uygun olup olmadığını görmek.

Günümüzde Sierra Leone gibi ülkeler zaten seçimlerini Blockchain ile gerçekleştiriyorlar. Buna benzer bir projeyi Moskova’da, 2019 yılında da görmüştük..

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment