Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırımcılarının Başına Gelebilecek En Kötü 3 Kabus!

Kripto para sektöründe belirli bir yatırımı olan büyük ihtimalle herkes, yatmadan önce son kez kripto para yatırımlarının durumunu kontrol etmekte. Söz konusu kripto para yatırımcılarının en büyük korkularından birisi ise, gece yatırımlarının bulunduğu borsaların veya cüzdanlarına başına bir şey gelmesi.

Hadi gelin, kripto para yatırımcılarının kabuslarını oluşturan üç en kötü olayı beraber inceleyelim.

1 ) Haclenmek

Kripto paralarınızı dünyanın en güvenli olarak atfedilen borsalarından birisine, veya kendi oluşturduğunuz cüzdana da yatırsanız her zaman hacklenme riski mevcut. Bazen sizden, bazen de kripto para borsasından kaynaklı hatalar, sabah uyandığınızda bütün fonlarınızın kaybolmasına sebep olabilir.

Hacklenmek bu sebeple kripto para yatırımcılarının en çok korktukları kötü durum senaryolarının başında geliyor.

2) Rekt Olmak

Rekt olmak terimi aslında özellikle kaldıraçlı işlemler için kullanılıyor. Bir kripto para yatırımcısı BitMEX veya benzeri platformlarda çok fazla kaldıraç kullanarak işlem yaptığında ve kendine çok güvenip stop loss emri koymadığında, bütün parasını saniyeler içerisinde kaybetme riskine sahip.

Bu sebeple özellikle kaldıraçlı işlemlerde 1 dakika için bilgisayar başından ayrılacak olsanız bile stop loss emri koymayı ihmal etmemek gerekiyor.

3) Exit Scam

Yatırımcıların kabuslarına giren bir diğer durum ise exit scam olarak ifade edilebilir. Geçtiğimiz günlerde BT360 isimli kripto para borsasının gerçekleştirdiği exit scam, temel olarak borsanın veya platformun bütün müşteri fonları ile beraber sırra kadem basmasını kapsıyor.

Bu da yine yatırımcının elinde olmayan ve düşük bir ihtimalle de birçok borsada başınıza gelebilecek bir durum.

Yine de yukarıdaki durumlara karşı en iyi çözüm kendi kripto para cüzdanınızı kullanıp söz konusu riskleri olabildiğince azaltmak olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment