Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Merkez Bankası’ndan Blockchain Projesi

Güney Kore Merkez Bankası tahvil kayıtlarını dijital ortama aktarabilmek için Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünüyor.

Blockchain Projesi

Rusya Merkez Bankası bundan birkaç gün önce Blockchain ile ilgili yaptığı testleri başarıyla tamamlamıştı. Buna benzer bir çalışma şimdi de Güney Kore Merkez Bankası’ndan geldi.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Güney Kore Merkez Bankası birkaç hafta önce Blockchain için yeni bir proof-of-concept (PoC) hazırladı. Merkez Bankası’nın hedefi şu anda Güney Kore Merkezi Saklama Kuruluşu’nda tutulan tahvil kayıtlarını bir Blockchain platformuna aktarmak.

Güney Kore Merkez Bankası bu Blockchain platformuna birden fazla düğüm (node) tarafından erişilebilmesi istiyor. Bu sayede Güney Kore Merkez Bankası, Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu ve çeşitli finans kurumları platformdaki kayıtlara erişebilecekler.

Avustralya’nın en büyük bankalarından Commonwealth Bank of Australia ve Dünya Bankası zaten Blockchain tabanlı bir tahvil işlemi gerçekleştirmişti. Dolayısıyla merkez bankalarının Blockchain’i bu amaçla kullanabilecekleri biliniyor. Yerel kaynaklara göre Güney Kore’deki yetkililer de yaptıkları çalışmalarda geçmişteki örnekleri baz alıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment