Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı IstanBlock 2020’ye Katılıyor

Merakla beklenen IstanBlock 2020 etkinliği 9-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Bitcoin.com Yönetim Kurulu Başkanı Roger Ver, Bybit CEO’su Ben Zhou, NEO kurucusu Da Hongfe gibi isimlerin yer alacağı etkinlik şimdiden büyük ilgi görüyor. Etkinliğe bu isimlerin yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katılacak.

Başkan Geliyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 9-10 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan bu etkinlikte şehircoin projesinden bahsedecek. Başkan Altay hem Konya’nın gelecek planlarını hem de belediyenin dijital para gündemini anlatacak.

2.4 milyonluk nüfusuyla ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan Konya, yakın gelecekte ŞehirCoin adı altında kendi dijital parasına kavuşacak. Başkan Altay bu proje hakkında şu bilgileri paylaşıyor:

Son olarak kamuoyuna açıkladığımız ŞehirCoin ile belediye varlıklarını ve sosyal program çerçevesinde sistemde yer almak isteyen paydaşların karşılayacağı rezerv fon üzerinden coin üretilecek. Daha sonra bu coinler sosyal yardım programları çerçevesinde halkımızın ödeme aracı olarak bir ekosistem içerisinde kullanılacak. Belediye hizmetleri bu coin ile sunularak vatandaşımızın avantajlı şekilde faydalanması sağlanacak. Sosyal yardıma halkın dijital bir teknoloji ile katılımı sağlanacak. Belediyemiz bu süreci yöneten ve işleten olacak.Bunun için İstanbul Blockchain Week ve ana etkinliği olan IstanBlock2020yi bir fırsat olarak görüyorum. Böyle büyük bir organizasyonda sektörün önemli aktörleri ile bu yeni dünyayı konuşuyor olmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum.

Örnek Niteliğinde

IstanBlock 2020 etkinliğini düzenleyecisi olan EAK Digital CEO’su Erhan Korhaliller, Başkan Altay’ın etkinliğe katılıyor olmasından ötürü büyük bir memnuniyet duyuyor.

Korhaliller konu hakkında yaptığı açıklamalarda Konya’nın dijital para projesinin tüm dünyaya bir örnek teşkil edebileceğini söyledi. Kendisinin açıklamalarına göre Konya’nın blockchain ve kripto para teknolojisinden faydalanıyor olması hem şehir için hem de ülkemiz için faydalı olabilir:

Başkan Altay’ın büyük bir Türk şehrine blockchain ve kripto getirme kararlılığı, bu nisan ayında İstanbula getireceğimiz vizyonun parlak bir örneğidir. Konya, yerel yönetim hizmetleri ve altyapısında iyileştirmeler sağlamak için blok zinciri ve kripto para biriminin potansiyelinden faydalanırken, aynı zamanda blok zinciri ve kripto para birimleri ile neler yapılabileceği konusunda dünyadaki diğer şehir yönetimlerine bir örnek görevi görüyor.

9-10 Nisan tarihlerinde Bitcoin.com Yönetim Kurulu Başkanı Roger Ver, Bybitin kurucu Ceosu Ben Zhou, NEOnun kurucusu Da Hongfe, Celcius Networkun kurucusu Alex Mashinsky, Türkiyeden MenaPay’ın CEOsu Çağla Gül Şenkardeş, Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek gibi isimlerin katılımıyla düzenlenecek olan bu etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak için www.istanbulblockchainweek.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment