Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz: Bitcoin Almamış Olanlar, Bunu Alım Fırsatı Olarak Görecek

Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz, Bitcoin fiyatındaki düşüşün daha aşağı seviyelere kadar devam edebileceğini fakat bu konuda “gergin olmadığını” söyledi. Novogratz’e göre geçmişte Bitcoin almamış olan yatırımcılar, bunu bir “alım fırsatı” olarak görecek.

Bitcoin fiyatı, salı günü Ocak 2021’den sonra ilk kez 30.000 doların altına düştü ve yılbaşından beri geride bıraktığı seviyelerin yeniden altına indi. Mike Novogratz, Squawk Box’a verdiği demeçte, “Büyük tasfiyeler görüyoruz. Dibi gördük demek zor.” dedi.

Bitcoin’in 30.000 dolar düzeyini muhafaza edip etmeyeceğinin hala belli olmadığını söyleyen milyarder yatırımcı, bu seviyenin kaybedilmesi halinde bir sonraki direncin 25.000 dolar düzeyinde olduğunu belirtti.

Bu düşüş, geçmiştekiler gibi olmayabilir

Kripto para piyasasında geçmiş dönemlerde yaşanan ayı piyasalarında, Bitcoin’in zirve ile dip fiyatları arasındaki farkın zaman zaman %50’nin çok daha üstüne çıktığı görüldü. Bu yıl 64.899 dolar ile rekor kıran Bitcoin, yine buna benzer bir düşüş sergiliyor.

Galaxy Digital CEO’su Novogratz ise bu düşüşün geçmiştekiler kadar şiddetli olmayacağını, piyasanın ve piyasadaki kuruluşların artık “çok daha olgun olduğunu” söyledi.

Yeni yatırımcılar için alım fırsatı düşüncesi

Çin Merkez Bankası, bu hafta ülkenin banka ve finans kuruluşları ile gerçekleştirdiği toplantıda kripto para işlemlerine getirilmiş kısıtlamaların daha sıkı bir şekilde uygulanması talebinde bulundu. Novogratz, “Çinliler bize son 30 yıldır gösterdi ki paralarını yurt dışına aktarmak istediklerinde, bunu yapmanın bir yolunu bulabiliyorlar.” diyerek, ülkedeki yatırımcıların kripto parayla işlem yapmayı bir şekilde sürdüreceğini söyledi.

Yine de, kripto para piyasasının Çin’den “gelişmiş ülkelere doğru” kayacağını düşünen isim, bir süredir ABD’nin büyük emeklilik fonlarından biriyle görüşme halinde olduklarını ve fonun, “ilk Bitcoin yatırımını yapmaya yakın” olduğunu söyledi.

Bunun haricinde, “Şu anda her bir banka, varlıklı müşterilerine Bitcoin hizmeti sunmanın bir yolunu arıyor.” diyen Novogratz, piyasadaki düşüşü de göz önünde bulundurarak, “Henüz ilk (Bitcoin) alımını yapmamış birçok yatırımcı, bunu bir alım fırsatı olarak görecek.” yorumunu yaptı.

ABD’nin dev bankası Goldman Sachs, CME Group üzerinden vadeli Bitcoin ticareti yapabilmek için geçen hafta Galaxy Digital’dan likidite hizmeti alacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!