Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Hisse Tokenı İşlemlerini Durduruyor

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, cuma günü yaptığı açıklamada Binance.com üzerinden yapılan hisse tokenı alımlarını bugün itibarıyla durdurduğunu belirtti.

  • Binance, şirket hisselerinin tokenlaştırılması yoluyla elde edilen dijital varlıkları borsaya nisan ayında eklemiş fakat Türkiye pazarını bu hizmetin dışında tutmuştu.

  • Borsanın bugünkü açıklamasına göre kullanıcılar artık hisse tokenı alamayacak, halihazırda hisse tokenı almış olanlar bunları gelecek 90 gün içerisinde satabilecek veya bu süre boyunca tutmaya devam edebilecek. İşlemler, 14 Ekim günü Türkiye saati ile 22:55’te kapanacak.

  • Binance, platforma önce Tesla, ardından Coinbase, MicroStrategy, Microsoft, Apple gibi şirketlerin hisse tokenlarını eklemişti.

  • Almanya’nın regülatörü BaFin, Binance bu tokenları listeledikten birkaç hafta sonra bir duyuru yayınlayıp bu varlıkların “şüpheli” olduğunu açıkladı. Birleşik Krallık’taki Finansal Yürütme Kurumu (FCA) da Binance’in hisse tokenlarını listelerken menkul kıymet yasalarına uyup uymadığını inceliyordu.

  • İtalya’nın regülatörü Consob, bu hafta yaptığı açıklamada Binance’in sitesindeki “türev” ve “hisse tokenı” bölmelerinin İtalyanca olarak sunulmasına rağmen, borsanın İtalya pazarında faaliyet izni olmadığını belirtti.

  • Hong Kong’un regülatörü, cuma günü bir bildiri yayınlayıp hisse tokenlarının menkul kıymet sayılabileceğini belirtti ve yatırımcıları Binance gibi platformlarda işlem yaparken dikkatli olmaya çağırdı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!