Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Montreal Bankası Kripto Para Yasaklamalarının Kapsamını Genişletiyor

Kanada’nın Montreal Bankası (BMO) artık müşterilerinin Interac ön ödemeli (Debit) kartları ile kripto para birimi almalarına izin vermeyecek.

Bankanın bir sözcüsünün yapmış olduğu açıklama ile onayladığı bu yeni gelişme hakkında henüz detaylı bir bilgi paylaşılmamış durumda. Interac kartlarının yasaklanması birkaç hafta önce Mastercard ön ödemeli kartları ile kredi kartları aracılığıyla kripto para alımının yasaklanmasını akıllara getirdi. Aynı zamanda Kanada’da işlem yapan bir başka bankanın da benzer bir karar aldığını duyurmuştuk.

Konu hakkında gönderilen e-posta’da:

“Şunu söyleyebilirim ki BMO olarak biz artık Interac online ödeme aracılığıyla veya Mastercard’a ait kredi veya ön ödemeli kartlar ile kripto para birimleri alınmasına müsaade etmeyeceğiz.”

Bu gelişme hakkında dedikodular geçtiğimiz haftada Reddit’te ortaya çıkmıştı. Bir kullanıcı banka için çalıştığını iddia ederek 28 Mart günü şirkette çalışanlara toplu bir e-posta atıldığını belirtmişti. Bu kullanıcı gönderilmiş olan bu e-posta’yı gösteren bir bilgisayar ekranının fotoğrafını çekerek Reddit’te bulunan paylaşımına eklemişti. Mesajda:

“Bu karar kripto para birimlerinin sahip olduğu dengesiz yapıdan ötürü verilmiştir. Bu sayede müşterilerimiz ve bankamız daha güvenli bir şekilde çalışabilecektir.”

Yayımlanmış olan bu belgede Mastercard kartlarının derhal bu işlemlerde kullanılmasının engellenmesine karar verildiği belirtilmekte. Öte yandan ise Interac kartlarının ise geçici bir süre için işleme açık olacağı fakat kullanıcıların kripto para birimleri satın alma işlemlerine belirli bir bedel ödemeleri gerekeceği bildirilmekteydi. Fakat bu kart ile işlemlerin de en nihayetinde engelleneceği belirtilmekte.

Kanada’dan gelen bu haber Danimarka’nın en büyük bankası olan Danske Bank‘den gelen haber ile aynı haftada gelmiş bulunmakta. Danske Bank yayımlamış olduğu bu belgede kripto para birimlerine yönelik olumsuz tutumunu üç ana nedene bağladı: Müşterilere tam olarak güvenlik sağlayamama, ciddi oranda görülen dengesizlik ve denetleyici ve düzenleyici bir gözetimin eksikliği.

Danske Bank müşterilerinin kredi kartı ile kripto para birimleri satın almasına izin vermeye devam edeceğini fakat kripto para türevlerinin ve borsa senetlerinin alımını durduracağını açıklamıştı.

İçinde bulunduğumuz yılın başlarında ise ABD’nin önemli bankaları JPMorgan Chase ve Amerika Bankası da kredi kartları ile kripto para birimleri satın alma işlemlerini yasakladıklarını duyurmuşlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment