Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: ABD’den Binance’e Kara Para Aklama Soruşturması Hakkında Belge Talebi

ABD Federal Yetkilileri Binance borsasından 2020 yılına ait kara para aklama kontrollerine dair kapsamlı kayıtları istedi.

Reuters’un haberine göre ABD federal yetkilileri, Binance platformundan Aralık 2020 tarihine ait kara para aklama kontrolleri hakkındaki kayıtları iletmesini istedi. Söz konusu talebin içeriğinde 29 farklı detaylı maddenin yer aldığı ve hepsinin titizlikle yetkililere teslim edilmesi gerektiği vurgulandı.

Binance çalışanlarının kurucu Changpeng Zhao’yla olan iletişimlerinin de dahil edildiği bu talebin ABD mali suç yasalarına uygunluğuna ilişkin Adalet Bakanlığı soruşturmasının bir parçası olduğu söylendi.

Söz konusu mahkeme talebinde ayrıca “belgelerin imha edilmesi, değiştirilmesi veya Binance’in dosyalarından kaldırılması”  talimatını içeren herhangi bir şirket kaydının olup olmadığının arandığı da bildirildi.

Devam eden soruşturma süreci esnasında, CZ geçen sene bir Bloomberg röportajında “Yasal yükümlülüklerimizi çok ciddiye alıyoruz ve düzenleyiciler ve kanun uygulayıcılarla işbirliği içinde çalışıyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Konu hakkındaki yeni taleplere karşılık CZ’den henüz bir yanıt gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!