Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink’ten Büyük Staking Başarısı: Sadece 2 Günde 170 Milyon Dolar

Chainlink (LINK), topluluk için ilk staking havuzunu başlatmasından bu yana geçen 2 gün gibi kısa bir süre içerisinde önemli bir başarıya imza attı.

Chainlink, ilk staking havuzu girişiminden başarılı sonuç aldı. Salı günü başlayan işlemler perşembe günü sonlandı ve toplamda 170 milyon dolar değerinde 24.27 milyon adet LINK stake edildi. Staking havuzu kısa sürede hedeflenen seviyeye ulaştı ve yeni kullanıcı alımına kapatıldı. Program, Ethereum (ETH) karşısında fiyat akışının kalitesini güvence altına almaya yardımcı olmak üzere tasarlandı.

Her ne kadar topluluk için ayrılmış staking havuzu %100’e ulaşsa da ağ üzerinde node sahibi olan kullanıcılar için ayrılmış ekstra bir 730.000 LINK değerinde bir stake şansı bulunuyor. LINK varlıklarını stake eden yatırımcılar, bunun karşılığında yıllık %4,75 kazanç elde edecekler.

LINK söz konusu staking havuzuna dair ilk detayları haziran ayının başında yol haritasına eklemişti. LINK bu süreçte piyasada yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen geçtiğimiz 5 aylık periyotta yatay bir seyir izledi ve CoinGecko verilerine göre son 14 günlük süreçte yaklaşık %20 yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!