Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai’den Çek Dolandırıcılığına Blockchain Çözümü

Dubai’nin en büyük bankası Emirates NBD, çek dolandırıcılığının önüne geçmek için blockchain tabanlı “Çek Zinciri” projesini kullanmaya başladı.

Dubai, blockchain tabanlı teknolojileri kendi sistemlerine adapte etmekte oldukça başarılı. Şimdiye kadar otomobil endüstrisinden turizme kadar birçok farklı alanda bu yeni teknolojileri kullanmaya başladı bile. Atılan son adım ise bankacılık sektöründen geldi.

Dubai’nin en büyük bankası Emirates NBD, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bankacılık güvenlik standartlarını yükseltmek için blockchain tabanlı “Çek Zinciri” teknolojisinin kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Bankanın işletme müdürü Abdulla Qassem konu hakkında şunları söyledi:

Emirates NBD, kendini yeni teknolojileri ticari kullanıma sunmaya adamış bir banka. Başarılı bir deneme sürecinden sonra, “Çek Zinciri” uygulamasını ülke çapında kullanıcılarımıza sunan ilk banka olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu uygulama, risk ve güvenlik yönetim gücümüzü arttıracak, özellikle de çek dolandırıcılığının önüne geçmemizde büyük faydası olacaktır.

Çek Zinciri Nedir ?

Proje ana olarak, çekle yapılan işlemlere yönelik. İşleyiş şu şekilde:

Yeni çıkarılan çek defterlerinin her yaprağında kendine özgü bir QR kod bulunacak. Bütün çekler bu kodla birlikte bankanın blockchain platformuna kaydedilecek. Bu şekilde, banka görevlileri bir çekin geçerliliğini her an kontrol edebilecek.

Uygulamanın ilk ayında, bu teknolojiyle 1 milyon çekin sisteme kaydedildiği açıklandı.

Banka, Farklı Kurumlarla İş Birliği Yolları Arıyor

Dubai’nin en büyük bankasının blockchain tabanlı teknolojilerin faydalarını resmen tanıdığı gerçeğinin yanında, gelecekteki planlarının daha da önemli olduğunu söylemekte fayda var.

Çek Zinciri’nin Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki diğer kurumlarla işbirliği yaparak, daha geniş alanlarda kullanımının da yolları araştırılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment