Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monex CEO’su Kripto Para Borsaları İçin Daha Sıkı Düzenlemeler Bekliyor

Japonya’nın en büyük borsalarından olan Monex Group’un CEO’su, Japonya’daki kripto para borsalarının (Monex’in yakın zamanda aldığı Coincheck de dahil) yasal anlamda daha sıkı şekilde düzenlenmeleri gerektiğini düşünüyor. Monex’in CEO’su Oki Matsumoto Cuma günü Reuters’a bir röportaj verdi ve şöyle söyledi:

“Japonya’daki borsalar hem mutabakat hem de vekalet hizmeti sunuyorlar. Benim gibi finans sektörü içerisinde yer alan kişiler, yasal düzenlemelerin daha sıkı hale geleceklerini gayet iyi biliyorlar.”

Japonya merkezli kripto para borsalarından olan Coincheck yakın zamanda Monex Group tarafından satın alınmıştı. Coincheck ismine büyük ihtimalle borsanın Ocak ayında yaşadığı 530 milyon dolarlık saldırı dolayısıyla aşinasınız.

Coincheck’in başına gelen ve 530 milyon dolar değerinde NEM tokenının soyulmasıyla sonuçlanmış saldırı miktar olarak yine Japonya merkezli Mt. Gox’un yaşadığı saldırıdan daha büyüktü. 

Monex Group’un Coincheck’i satın alacağına dair bazı söylentiler çıkmıştı ancak Monex bu söylentilere ancak 6 Nisan’da resmilik kazandırdı. Coincheck hisselerinin yüzde 100’ünü alan Monex aynı zamanda Coincheck’in başına Monex’in kıdemli yöneticilerinden Toshihiko Katsuya’yı koyacak.

İlerleyen zamanlarda Japonya’daki kripto para borsaları kendi aralarında çok daha çekişmeli bir rekabetin içine girebilirler. Bir tarafta Monex gibi büyük bir şirket tarafından satın alınmış Coincheck, bir tarafta da yine Japonya merkezli olan ve Yahoo Japan’den 18.6 milyon dolar – 27 milyon dolar arası bir yatırım aldığı söylenen BitArg.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment