Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Suçlanan Bitcoin Madencilik Cihazı Hırsızı: Polis Beni Elinde Kanıt Olmadan Tuttu

İzlanda’nın ”Büyük Bitcoin Vurgunu’nun” arkasındaki ele başı olmakla suçlanan Stefansson, geçen hafta düşük güvenlikli hapishaneden kaçıp İsveç’e uçtuğu sıralarda herhangi bir seyahat engelinin bulunmadığını belirtti.

Sindri Thor Stefansson, Aralık ve Ocak ayları arasında yapılan 600 bitcoin madenciliği bilgisayarının çalınması – ki bu donanımlar yaklaşık olarak 2 milyon dolar gibi bir değere sahip – olaylarının ele başı olmakla suçlanıyordu. Stefansson, geçen hafta Salı günü hapishaneden çıkıp uçakla – ki bu uçak aynı zamanda İzlanda’nın başbakanının da o anda içinde bulunduğu uçak – İsveç’e seyahat ettiğinde gündeme bomba gibi düşmüştü.

Ancak Stefansson geçen hafta yerel bir İzlanda gazetesi Frettabladid’e gönderdiği bir mektupta, kaçtığı tarihe kadar geçen aylarda aleyhinde hiçbir kanıt olmamasına rağmen suçsuz yere hapsedildiğini belirtti. Buna ek olarak hakkındaki gözaltı kararının da 16 Nisan’da bittiğini belirten Stefansson, polisin tam o anda gözaltı süresini bir 10 gün daha uzatmak amacıyla, mahkemeye başvurduğunu fakat, bir yargıcın bunu bir ertesi güne ertelediğini belirtti. Sonuç olarak Stefansson bu kaçış esnasında hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı için gitmekte özgür olduğunu da belirtti.

”Özellikle polisin beni hiçbir açıklama yapmadan tutuklamakla tehdit ettiğini de göz önünde bulundurursak, kendi irademle hapiste kalmayı açıkça reddediyorum.” şeklinde alıntılanan Stefansson’un gazeteye gönderdiği mektubun devamı şu şekilde:

”Yaklaşık iki buçuk aydır herhangi bir kanıt olmadan ve sadece polis şüphesi üzerine başarısızca ve mantıksızca hapis yatmaktaydım. Kızgın olduğum konu tam olarak bu. Bana hiçbir kanıt sunulmadı ve şahsıma uyguladıkları bu yalnızlaştırma/hapis uygulamaları devam ederken beni daha da uzun hapis cezaları ile tehdit etmeye devam ettiler.”

Stefansson’un şu an için nerede olduğu bilinmiyor ancak Frettabladid’e göre polis onun İspanya civarlarında olabileceğinden şüpheleniyor. Çalınan madencilik ekipmanları ise şimdilerde kayıp ve bunların hepsini veya kalanını hala çalışır durumda bulup teslim edenlere 60.000 dolar para ödülü teklif ediliyor.

Stefansson, kaçtığı sırada onun aslında ‘özgür bir adam’ olduğunu ve bunun bir hapisten kaçış olayı olmadığını açıklayan resmi bir açıklama yapıldıktan sonra İzlanda’ya dönmek istediğini vurguladı.

”Şu anda yurt dışında tutuklanmadan evime, İzlanda’ya dönebilmek için polisle pazarlık aşamasındayız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment