Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’ın Eski Bankacısı: Kripto Para Piyasası Çok Daha Büyük Olacak

Daha önce JPMorgan’ın küresel enerji ticareti masasını yöneten Daniel Masters, kripto paraların finansal bir devrim yarattığını söylüyor.

Masters, artık dijital yatırım bankası olan Coinshares’in başkanı ve Global Advisors’ın baş yatırım yetkilisi olarak görev yapıyor. Bloomberg’le yapılan bir röportajda, internetin haberleri demokratikleştirmesi için yaptığı gibi dağıtılan ledger teknolojisininde eşler arası işlemleri demokratikleştirdiği hakkında açıklamada bulundu.

Masters, Blooomberg’e şunu söyledi:

“Bu, bunu bir devrim yapan şeyin merkezinde yer alıyor”.

Geleneksel Finans Para Kaybeder Mi?

Masters, bankadaki mevduatın belli miktarının rezervde tutulduğu, belli miktarının ise bir varlık ile desteklendiği kısmi rezerv bankacılığı sisteminden “para çıkışı” olup olmadığı yönündeki soruya böyle bir şeyin olmadığı yönünde cevap verdi. Master bankacılık sektöründen kripto para sektörüne doğru bir para çıkışının -henüz- olmadığını söyledi.

Masters, “düzenleyici sanbox’ını” dijital varlıkların son beş yıl boyunca 2017’nin sonuna kadar yaşadığı bir ortam olarak tanımladı. 1 milyar dolar – 10 milyar dolar büyüklüğündeki bir ekosistemin “ana finans sistemi kapsamında neredeyse deneysel olduğunu” söyledi.

Ancak, kripto para manşetleriyle kombine edilen 1 trilyon dolarlık pazarın başarısıyla, kripto paraların aniden düzenleyiciler, bankalar, merkez bankaları ve hükümetler tarafından artık göz ardı edilemeyeceğine karar verildiğini söyleyen Masters, şu şekilde devam etti:

“Şu anda topluluğun bankacılık sektöründen kripto para sektörüne doğru para akışının olup olmadığı konusunda endişe duyduğunu düşünmüyorum. Fakat bence, gelecekte bunun olabileceği potansiyelinin farkına varmaya başladılar”.

IMF Başkanı Christine Lagarde, kripto paraların ekonomiye karşı her hangi bir “tehlike oluşturmayacağını” söylemişti.

‘Kripto Para Piyasası Çok Daha Büyük Olacak’

Masters, dünyayı hiçbir zaman “kripto para ve USD/GBP miras finansal sistemi arasındaki ölümcül mücadele” olarak görmedi. Bunun yerine, şu şekilde bir açıklama yaptı:

“Önemli olan toplam finansal ekosistemin hangi bölümünün kripto paralarla büyüdüğü. Günün sonunda bu oran sadece %5 olsa bile, pazarın bugün olduğundan çok daha büyük olacağını düşünüyorum”.

Masters Bitcoin, Ethereum, Zcash, Monero ve ICOlar gibi önde gelen kripto paralar için hem pasif hem de aktif stratejilerde kripto para varlıklarında 800 milyon dolardan fazla parasını yönetiyor. Sahte ICO’lardan uzak durmaya gelince, Masters “çok aşamalı bir tarama sürecine” dikkat çekiyor, bu sayede kendilerine gelen küçük ICO’ların % 3’ünden daha azı filtrelerinden geçebiliyor.

Masters yakın bir zamanda Bitcoin’i, kripto para piyasası değişmeye başlamadan önce 2018’in “oyunu” olarak lanse etmişti. Daha sonra ICO ihraç edenleri “Blockchain’e özgü fikirlerle” sevdiğini söyledi. Masters’ın, 2012’den bu yana 100 dolar seviyesinde işlem görürken bile Bitcoin sahibi olduğu bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment