Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yandex’den Arama Motoruna Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Eklenti

Dünyanın en büyük arama motorlarından biri olan Yandex, kullanıcıların Bitcoin (BTC) fiyatını öğrenebileceği bir eklentiyi platformuna entegre etti.

Yandex, platformuna kullanıcılarının Bitcoin fiyatını güncel olarak çeşitli itibari para birimleri cinsinden öğrenmelerine olanak tanıyan bir eklentiyi entegre etti. Rusya merkezli arama motorunun dolar, euro ve sterlin gibi para birimlerini desteklerken rubleyi desteklememesi kullanıcıların dikkatini çekti.

Alınan bilgilere göre kullanıcıların özellikten faydalanmak için arama kutusuna “Bitcoin, Bitcoin fiyatı ve Bitcoin ile ilgili anahtar kelimeleri” yazması yeterli oluyor. Dönüştürücü, Bitcoin’in mevcut fiyatının desteklediği ve kullanıcının istediği itibari para birimlerindeki karşılığını gösteriyor.

Platformun neredeyse tüm majör itibari para birimlerini desteklemesine rağmen rubleyi desteklememe nedeni ise Yandex tarafından, Rus kullanıcıların kripto para ticaretinde ruble kullanmayı tercih etmemesiyle açıklandı.

Yakın zamanda sosyal paylaşım platformu Twitter da benzer bir hamle ile Bitcoin ve Ethereum (ETH) başta olmak üzere kullanıcılarının çeşitli kripto para birimlerinin güncel değerlerini platform üzerinden öğrenmelerine olanak tanıyan bir teknolojiyi platforma entegre etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!