Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Twitter’ı Bitcoin ve Ethereum’un Yanına 30 Kripto Para Daha Ekledi

Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal paylaşım sitesi Twitter, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’dan (ETH) sonra 30 yeni kripto paranın daha güncel fiyat verilerine platform üzerinde yer vermeye başladı.

Ünlü iş adamı Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra kripto para entegrasyonunu hızla ileriye taşıyan Twitter, geçtiğimiz ay platform üzerinde BTC ve ETH’in güncel fiyat verisi ve geçmiş fiyat grafiğini yayınlamasından sonra şimdi de 30 kripto paranın daha fiyat verilerine yer verdi.

Platform üzerinde listelenen kripto paraların hangi kriterlere göre seçildiğime platform tarafından resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen seçilen tokenların çoğunluğunun en yüksek piyasa değerine sahip ilk 30 kripto para içerisinde olduğu görüldü. Ancak USD Coin (USDC), Binance Coin (BNB), Polkadot (DOT) ve Tron’un (TRX) listelenen kripto paralar arasında yer almaması dikkatleri çekti.

Sosyal medya platformunun geçtiğimiz ay duyurulan “$Cashtags” özelliğinin bir parçası olarak geliştirilen bu özellik sayesinde kullanıcılar, arama çubuğuna ilgili kripto paraların ismini yazarak güncel fiyat verilerine ulaşmanın yanı sıra bu kripto para birimlerinin adlarının önüne dolar simgesi ($) koyarak paylaşım yaptıklarında güncel fiyat verileri de otomatik olarak paylaşımlarına eklenecek.

Twitter’ın sunduğu kripto para entegrasyonu kimi kullanıcılar tarafından takdir görürken bazı kullanıcılar bunu bir göz boyama stratejisi olarak nitelendiriyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde Twitter Coins hakkında sızan bilgilerde uygulamanın neredeyse kripto para ve blockchain teknolojisi ile hiç alakası olmaması kullanıcıları oldukça sinirlendirmişti. Arama çubuğunda çıkan güncel fiyat verileri uygulaması ise BTC ve ETH için başlatıldığında ise Google’ın fiyat verisi özelliğine çok benzediği için eleştirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!