Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu’dan Beklenen Shibarium Detayları Geldi: SHIB Dahil 3 Tokenda Yükseliş!

Shiba Inu (SHIB) ekibinin merakla beklenen Shibarium katman -2 blokzinciri’nin beta sürümüne dair önemli detayları duyurmasıyla birlikte ekosisteme ait tokenlar ciddi yükseliş yaşadı.

Shiba Inu uzun zamandır merakla beklenen “Shibarium” katman-2 (L2) blokzinciri’nin temel kavramlarının detaylarını tanıttı. Beta sürümün neredeyse kullanıma hazır olduğunu beyan eden ekip, tam bir kullanıma başlama tarihi belirtmedi. Öte yandan uzun zaman sonra Shibarium hakkında yapılan bir açıklamada, bu denli detaylı bilgiye yer verilmiş oldu.

Paylaşılan son detaylara göre Shibarium, SHIB ekosistem tokenlarının kullandığı Ethereum (ETH) blokzinciri üzerinde çalışacak. Bu yeni sürümün avantajları ölçeklenebilirlik, daha hızlı ve kapasiteli işlem ve daha düşük işlem ücretleri olacak. Öte yandan ağdaki tüm işlemlerde belirli oranda SHIB yakılacak ve zaman içerisinde SHIB arzının azalmasına büyük katkı sağlanacak.

Ekip tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Shibarium’un Katman 2 blokzinciri protokolleri, metaverse, web3 inovasyonu ve oyun gibi farklı endüstri alanlarına hizmet etmek için tasarlandı. Shibarium protokolü bunlarla da sınırlı kalmayacak ve merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında ölçeklenebilirlik gibi daha kolektif noktalar için de hizmet verecek.

Yapılan duyuruya göre aynı UniSwap veya SushiSwap gibi merkeziyetsiz borsa hizmeti verecek olan ShibaSwap‘da Shibarium’a entegre bir şekilde çalışacak:

Bu, blokzinciri ağı üzerindeki yükü azaltmaya ve metaverse ve oyun uygulamaları için kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Web3 ve Shibarium’un katman 2 blokzinciri teknolojisi bir araya geldiğinde, merkeziyetsiz bir oyun ekosistemi sağlanabilir.

Ekosisteme ait tokenlarda yükseliş

Ekip tarafından paylaşılan bu önemli gelişmenin ardından SHIB ekosistem tokenlarında hareketlilik yaşandı. Haberin duyurulmasının ardından BONE yaklaşık %16 yükselerek 1,2 dolar seviyesinden 1,395 dolar seviyesine ulaştı. SHIB yaklaşık %10 yükselerek 0,00001015 dolar seviyesinden 0,00001106 seviyesine ulaştı. LEASH ise yaklaşık %10 oranında yükseliş yaşayarak 343 dolar seviyesinden 379 dolar seviyesine ulaştı. Coingecko verilerine göre haberin kaleme alındığı esnada SHIB 0,00001043 dolardan, BONE 1,33 dolardan ve son olarak LEASH 365 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!