Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Yükselişinde Balinaların Parmağı Var: Bu Denli Artış Zirve Getirmişti!

Son veriler Bitcoin (BTC) fiyatındaki artışı tetikleyen temel faktörün son 8 hafta içerisinde 100 ile 1.000 Bitcoin (BTC) tutan balina sayısında yaşanan kayda değer artış olabileceğini ortaya koydu.

On-chain analiz platformu Santiment yakın tarihli bir açıklamasında, Bitcoin’de yaşanan son yükselişin sebebi olarak balina oranındaki kayda değer artışı öne sürdü.

Verilere göre son 8 hafta içerisinde 100 ile 1.000 BTC tutan balina sayısında %3’ün üzerinde bir artış yaşandığını işaret eden Santiment, bu tarz artışlarından ardından genellikle fiyatın yükseldiğini ifade etti.

Daha önce buna benzer bir balina artışı Eylül- Ekim 2021 tarihlerinde yaşanmış ve o dönemde Bitcoin fiyatı 42 bin dolardan en yüksek seviyesi 69 bin dolara kadar yükselmişti.

Verilere bakıldığında kripto para borsası FTX’in çöküşüyle birlikte düşüş yaşayan Bitcoin’e talep arttı. O dönemden bu güne balinalar ciddi miktarda BTC topladı ve 100 ile 1.000 BTC bulunduran 416 yeni cüzdan eklendi. Balinaların bu akümülasyon süresince BTC yaklaşık %26 artış göstermiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!