Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Köklü Borsaya Dava: 6 Altcoin İçin Menkul Kıymet Nitelendirmesi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), köklü kripto para borsası Bittrex’e ve eski CEO’suna dava açtı.

SEC 17 Nisan Pazartesi yaptığı resmi açıklamada, Bittrex ve eski CEO’su Bill Shihara’a kayıt dışı borsa işletmek, brokerlık yapmak ve takas hizmetleri sunmaktan dolayı dava açtığını duyurdu. Dava, Bittrex’e kısa bir süre önce SEC tarafından “Wells bildirimi” gönderilerek uyarılmasının ardından geldi.

SEC İcra Direktörü Gurbir Grewal, Bittrex’e yönelik açılan davanın diğer kayıt dışı hizmet veren kripto para aktörlerine bir gözdağı niteliğinde olduğunu söyledi.

Dava dosyasında en çok dikkat çeken noktalardan biri de 6 kripto para biriminin menkul kıymet olarak nitelendirilmesi oldu. SEC’nin menkul kıymet olarak nitelendirdiği kripto para birimleri arasında Algorand (ALGO), OMG Network (OMG), Monolith (TKN), Dash (DASH), NAGA (NGC) ve IHT Real Estate Protocol (IHT) yer aldı.

Öte yandan kısa bir süre SEC’den bir Wells bildirimi aldığını bildiren Bittrex, söz konusu durumdan önce geçtiğimiz ayın sonunda ABD’deki düzenleyici belirsizliği gerekçe göstererek ülkedeki operasyonlarını sonlandıracağını açıklamıştı. Borsanın bu hamlesine rağmen SEC tarafından gelen dava, yakın zamanda benzer bir şekilde bir bildirim alan ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e yönelik de bir davanın açılabileceği endişelerini artırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!