Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Davasını Bilen Dev Alman Bankadan Hisse Fiyatı Tahmini: Yatırım Yapılır Mı?

Alman bankacılık devi Berenberg, Coinbase (COIN) hisse değerinde düşüş öngörürken SEC davasının negatif etkilerine değindi.

Berenberg tarafından 8 Haziran tarihinde yapılan açıklamada, Coinbase hisseleri yakın vadede “yatırım yapmak için pahalı” olarak nitelendirildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Coinbase’e dava açılmadan önce borsaya bir dava açılma ihtimali olduğunu söyleyen Berenberg, SEC’nin bu hafta başında açtığı dava sonrasında COIN için fiyat hedefini 55 dolardan 39 dolara düşürdü.

Bankacılık devi tarafından yapılan açıklamada, Coinbase’in halihazırdaki zayıf işlem hacminin bu davanın gölgesinde kalarak daha da zayıflayacağı öne sürüldü:

COIN için tahminlerimizi düşürüyoruz, çünkü şirketin zaten zayıf olan işlem hacimlerinin daha da zayıflayacağını ve SEC’nin davasının yarattığı belirsizlik sonucunda platformundaki varlık miktarında bir azalma göreceğini bekliyoruz.

Berenberg, 10 ABD eyaletinin Coinbase’in staking ödül programının eyalet menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini iddia etmesinin borsa özelindeki belirsizliği artırdığını savundu.

Berenberg’in dijital varlık analisti olan Mark Palmer, SEC davasının yatırımcıları Coinbase’den uzaklaştıracağını ve hisselerin bununla doğru orantılı şekilde düşeceğini vurguladı:

Fiyat hedefimizdeki düşüş, SEC’nin Salı günü üzerinde dava açtığı COIN’in, davanın yarattığı belirsizlik nedeniyle zayıflığın sürebileceği ve yoğunlaşabileceği düşüncemizi yansıtıyor. Davanın sonucunun COIN’in ABD operasyonları üzerinde potansiyel olarak önemli bir etkisi olabileceği göz önüne alındığında, bazı yatırımcıların platforma olan maruziyetlerini azaltmasını bekleriz.

Berenberg 15 Mayıs tarihinde yayınladığı bir araştırma raporunda, SEC’nin yakında ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e yaptırım davası açabileceğini söylemişti.

Nasdaq verilerine göre COIN, yazım esnasında 54,90 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!